Įdomu tai, kad per pastarąją savaitę tai jau antra šių tenisininkų dvikova finale. Prieš tai abu tenisininkai susitiko „Charkov open“ turnyre Ukrainoje.

Nors Lietuvos tenisininkui tai jau antras pralaimėtas finalas iš eilės, jis neslėpė šypsenos. Iki tol Lietuvoje vykusiuose ITF turnyruose dar ne vienam mūsų šalies atstovui nepavykdavo prasibrauti iki finalo.

„Džiugu, kad yra galimybė savo jėgas išmėginti su nepažįstamais sportininkais iš kitų šalių. Didžiausias tobulėjimas yra tokiuose turnyruose, kai kaskart išmoksti ko nors naujo. Labai gaila, kad tokios progos pasitaiko nedažnai“, – kalbėjo sportininkas.

Šiemet, nors ITF neoficialiai buvo pažadėjusi lietuviams kelialapį į olimpines žaidynes, paskutinę minutę persigalvojo. Į žaidynių geografiją buvo įtrauktos Lotynų Amerikos, Afrikos, Azijos šalys, tačiau A. Olechnovičius teigė, kad į Rio de Žaneiro žaidynes sportininkai turėtų prasibrauti savo jėgomis.

„Sportuoju tik ketverius metus ir man patekimas į ITF finalą yra didelis pasiekimas. Iki kitų žaidynių dar daug laiko ir yra tokia nuojauta, kad lietuvių sportininkai jau bus pasiekę aukštą lygį“.

Šeštadienį paaiškėjo dvejetų turnyro nugalėtojai. Jais tapo svečiai iš Rusijos A. Fiodorovas ir Leonidas Ševčiukas, 6:4, 6:2 įveikę lenko Jeržio Kuliko ir A. Olechnovičiaus porą. Paguodos turnyre nugalėjo Lietuvos atstovas Janas Visockis.

Šiemet tai pirmas ITF serijos neįgaliųjų turnyras rengiamas Lietuvoje. Lietuvos neįgaliųjų teniso klubo prezidentas Aleksandras Pacevičius teigė, kad jų klubas užsitikrino dar vieno ITF turnyro organizavimą kitų metų gegužę. Pats A. Pacevičius teniso žaidėjas džiaugėsi kylančiu šio sporto lygiu.

„Mūsų sportavimo sąlygos, bazė, vienos geriausių visoje Europoje. Šiemet turime trenerę, stažavomės Turkijoje, nuolat treniruojamės, o svarbiausia - turime noro. Tačiau reikia būti realistais. Mes jau senstame, o jaunus žaidėjus sunku pritraukti. Tikimės šis turnyras padės tai padaryti“.

Turnyrą stebėjo ir garbingas svečias. 1968-1971 Lietuvos teniso čempionas, Izraelio vicečempionas Feliksas Kaplanas specialiai atvyko į Lietuvą. Dabar seniausiai Olandijos teniso akademijai vadovaujantis treneris džiaugėsi šiuo turnyru.

„Džiugu matyti tokį išpopuliarėjusį tenisą ir šiuos žmones žaidžiančius, sportuojančius, bendraujančius, o ne užsisklendusius savyje. Žmonėms, patyrusiems tokias traumas, tenisas yra bene vienintelė galimybė nelikt izoliuotiems“.

Tris dienas trukusiame turnyre buvo išdalintas 2000 JAV dolerių prizinis fondas ir ITF reitingo taškai. Vienetuose nugalėtojas gavo 489 JAV dolerius ir 55 ITF reitingo taškus. Antrą vietą užėmęs A. Olechnovičius uždirbo 245 dolerius ir iškovojo 42 reitingo taškus.

Iš viso turnyre dalyvavo 12 sportininkų iš Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją