2020 metais ne dvi kelio operacijos atlaikęs R. Federeris į teniso kortus grįžo tik šių metų pavasarį. Atvirosiose Prancūzijos teniso pirmenybėse šveicaras pasiekė 4 etapą, bet Vimbldone tikėjosi kautis dėl nugalėtojo titulo.

Deja, šiuo metu 8 vietą ATP reitinge užimančio tenisininko žygį ketvirtfinalyje nutraukė 18-oje pozicijoje buvęs 24 metų lenkas H. Hurkaczas. Po šios nesėkmės teniso ekspertai spėliojo, ar tai jau paskutinis R. Federerio pasirodymas „Grand Slam“ serijos turnyruose.

Neišsidavė ir pats R. Federeris, pareiškęs, kad jam reikia pergalvoti artimiausius planus. Panašu, kad viską apgalvojus paaiškėjo, kad planuose nebeliko vietos Tokijo olimpinėms žaidynėms.

„Vimbldono turnyre patyriau kelio traumą ir esu priverstas pasitraukti iš olimpinės Šveicarijos komandos, – antradienį Twitter socialiniame tinkle paskelbė Federeris. – Esu labai nusivylęs, nes man buvo didelė garbė ir malonumas atstovauti Šveicarijai tarptautinėje arenoje. Tačiau tai dar ne pabaiga. Aš jau pradėjau reabilitaciją ir tikiuosi, kad dar šią vasarą galėsiu grįžti į teniso aikštynus“.

Tokijo olimpinės žaidynės prasidės liepos 23 d. „Grand Slam“ serijos turnyruose 20 pergalių per savo karjerą iškovojęs R. Federeris yra laimėjęs visus svarbiausius teniso trofėjus, tačiau jam niekada nepavyko tapti olimpiniu čempionu vyrų vienetų varžybose.

2008 metais Pekine jis su komandos draugu Stanu Wawrinka iškovojo olimpinį auksą dvejetų varžybose, o 2012 metais Londone olimpinio vyrų teniso turnyro finale turėjo pripažinti brito Andy Murray pranašumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)