Šių metų pradžioje N. Džokovičius išgyveno tikrą dramą, kai negalėjo startuoti „Australian Open“ turnyre Melburne, kur Australijos valdžia deportavo skiepų paso neturėjusią Serbijos sporto garsenybę iš šalies.

Kalbėdamas BBC studijoje N. Džokovičius tvirtino, kad jis neturėtų būti siejamas su pasaulio judėjimais prieš skiepus, tačiau jis pasisako už asmens teisę pačiam spręsti, vakcinuotis ar ne.

Ar dėl šios pozicijos šiuo metu geriausiu planetos tenisininku tituluojamas N. Džokovičius pasiryžęs aukoti galimybę kovoti dėl titulų Vimbldone ir „French Open“?

„Taip, tai yra kaina, kurią aš pasirengęs sumokėti“, – kalbėjo jis.

20 Didžiojo kirčio turnyrų nugalėtojas taip pat vylėsi, kad galės žaisti tenisą dar daug metų.

Serbas neatmeta galimybės, kad jo nuostata nepadės jam tapti visų laikų rekordininkų pagal laimėtus Didžiojo kirčio titulus. Šiuo metu daugiausiai jų yra laimėjęs 35-erių Rafaelis Nadalis – 21-ą, o tiek pat kiek serbas – 20 – turi ir 40-metis Rogeris Federeris.

„Man sprendimo teisė kaip elgtis su savo kūnu yra svarbesnė nei bet koks titulas ar kažkas kita. Noriu pasirūpinti savo kūnu taip, kaip galiu geriausiai pats“, – BBC sakė N. Džokovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)