Iškovojęs septintą „Australian Open“ titulą N. Džokovičius buvo itin geros nuotaikos spaudos konferencijoje ir ėmėsi savo įprastų juokelių. Šįkart pirmoji pasaulio rakete savo auka pasirinko veteraną žurnalistą U. Scanagattą. Šis pradėjo sveikinimu: „Sveikinu. 7 kartus „Australian Open“ čempionas, 15 Didžiojo kirčio titulų...“

Tačiau nesusilaikęs 31 metų serbas jį pertraukė, mėgdžiodamas itališką akcentą: „Ne taip ir blogai“. Žurnalistas visai salei pratrūkus kvatoti tarė: „Taip, skųstis nėra ko“.

Kai juokas nutilo, N. Džokovičius šypsodamasis tarė: „Atleiskite, bet jūs visuomet taip – „OK, vyruti (su itališku akcentu)“.

Šiek tiek anksčiau U. Scanagatta Melburne buvo įsivėlęs į kitą istoriją su turnyro finalininku R. Nadaliu. Italas paprasčiausiai užsnūdo per pastarojo spaudos konferenciją ir buvo pažadintas.

„Šiandien tikrai neįdomu“, – juokėsi R. Nadalis akimis rodydamas į miegantį reporterį. – „Labas rytas“. Ispanas pažadintam Ubaldo sakė: „Aišku, jūs užmerkėte akis, kad labiau susikoncentruotumėte ties mano žodžiais“.

Italų žurnalistas prajuokino visus ir klausimu graikui Stefanosui Tsitsipui apie jo ilgus plaukus po ketvirtfinalio pergalės prieš Roberto Bautistą Agutą.

„Esu plikas žurnalistas, ar kada nors galvojote, kad ilgi plaukai gali trukdyti jums judėti – pamenu R. Federeris juos nusikirpo po kurio laiko. Atleiskite, techninis klausimas“, – skambant juokui kalbėjo italas.

69 metų U. Scanagatta jaunystėje pats žaidė tenisą Italijos čempionate, vėliau – JAV studentų pirmenybėse NCAA. Rašyti apie tenisą jis pradėjo praėjusio šimtmečio 7-ame dešimtmetyje, o dabartinis „Australian Open“ buvo jo 151-as Didžiojo kirčio turnyras žurnalisto karjeroje.

Šiuo metu jis dirba trims italų leidiniams – „Il Giorno“, „La Nazione“, „Il Resto del Carlino“ ir pildo savo nuosavą interneto puslapį „Ubitennis“.

Teniso žiniasklaidos legenda artimai pažįstamas su sporto įžymybėmis, tarp kurių buvo ir Vitas Gerulaitis.

Prieš 28 metus, po 1991 metų „Australian Open“, U. Scanagatta susitarė dėl išskirtinio interviu su turnyro čempionu ir naująja pasaulio pirmąja rakete Borisu Beckeriu.

„Su Borisu skridome tuo pačiu reisu iš Melburno į Frankfurtą. Jis ėmė vaišinti šampanu pirmosios ir verslo klasių keleivius. Vienu momentu tenisininkas neišsilaikė ir užgriuvo ant manęs. Tuo metu miegojau, o prabudęs matau, kad Borisas mane kone bučiuoja, – prisiminė žurnalistas. – Jis paklausė, kaip galėtų išpirkti kaltę, aš paprašiau išskirtinio interviu. Kai Dortmunde prieš Daviso taurės mačą Vokietija – Italija susirinko apie 200 vokiečių žurnalistų (B. Beckeris tuomet pirmą kartą užlipo į reitingo viršūnę), o jis atsistojo ir tarė: „Atleiskite, visi išeikite, turiu duoti išskirtinį interviu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)