33-ejų metų serbas ketvirtfinalyje per mažiau nei 2 val. 30 min. 6:4, 6:3, 6:3 nugalėjo Rusijos atstovą Kareną Chačianovą (ATP-16).

2016-ųjų RG čempionas, siekiantis jau 18-ojo „Grand Slam“ titulo, pirmame sete paduodant varžovui rakete kamuoliuką atmušė taip nesėkmingai, kad šis atsitrenkė į linijos teisėjo veidą.

N. Džokovičius iškart pribėgo atsiprašyti pernelyg nenukentėjusio vyro – tuo nemalonus epizodas ir baigėsi: kadangi serbas teisėją užgavo žaidimo metu ir netyčia, šį kartą jis sankcijų išvengė.

Turnyro ketvirtfinalyje Džokeris susikaus su ispanu Pablo Carreno Bustos (ATP-18), kurio vienintelio šiais metais nėra nugalėjęs korte.

N. Džokovičius pakeliui į pusfinalį perlipo ir lietuvišką barjerą: antrame rate 6:1, 6:2, 6:2 pranoko Ričardą Berankį (ATP-66).

Primename, kad lygiai prieš mėnesį Novakui panašus incidentas baigėsi daug liūdniau.

Jis „US Open“ aštuntfinalyje sulaukė nuožmaus P. Carreno Bustos pasipriešinimo, kuris pirmojo seto pabaigoje serbą išvedė iš kantrybės.

Pralaimėjęs savo padavimų seriją ir atsilikdamas 5:6 N. Džokovičius nervingai mostelėjo rakete išmušdamas nebereikalingą kamuoliuką ir atsitiktinai pataikė linijos teisėjai į kaklą, o ši sukniubo.

Nors į linijos teisėją ir pataikė netyčia, Nole buvo diskvalifikuotas remiantis taisyklių punktu, draudžiančiu mušti kamuoliuką „piktai ir neapgalvotai“.

N. Džokovičius ne tik neteko visų per turnyrą uždirbtų premijų (250 tūkst. JAV dolerių) bei ATP reitingo taškų, bet ir patyrė pirmą pralaimėjimą sezone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)