Pasaulio teniso reitingo lyderis patvirtino, kad nėra skiepų šalininkas. „Nenoriu, kad kas nors verstų mane skiepytis“, – sakė jis baimindamasis, kad jei skiepas nuo koronaviruso bus privalomas, jis turės priimti sunkų sprendimą.

Teniso funkcionieriai tvirtino, kad visi žaidėjai turės būti paskiepyti, kai varžybos vėl prasidės. Mat tuo metu, kaip spėjama, jau bus sukurtas skiepas nuo COVID-19.

Kalbėdamas su kitais serbų atletais N. Džokovičius buvo paskendęs dvejonėse: „Asmeniškai aš esu skiepų priešininkas ir nenoriu, kad mane kas nors verstų skiepytis, kad galėčiau keliauti. Tačiau jei tai bus privaloma, turėsiu priimti sprendimą. Turiu savo minčių apie tai, o ar jos pasikeis tuo metu, negaliu pasakyti. Jei sezonas būtų atnaujintas liepą, rugpjūtį ar rugsėjį, gali būti, kad to skiepo dar nebus“.

Buvusi teniso pirmoji raketė Amelie Mauresmo kalbėjo, kad sugrįžti į kortus nebus įmanoma, jei žaidėjai nebus skiepyti. Tačiau mokslininkai tikino, kad sukurti vakciną nuo koronaviruso gali užtrukti metus, o gal dar ilgiau.

Praėjusį mėnesį A. Mauresmo rašė socialiniame tinkle: „Tarptautinių turnyrų žaidėjai, personalas, žiūrovai iš visų keturių pasaulio pusių žinokite – nebus skiepo, nebus ir teniso“.

Dėl COVID-19 viruso visos teniso organizacijos sustabdė turnyrus kol kas iki liepos 13 dienos.

Vimbledono turnyras buvo atšauktas pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo, o „French Open“ nukeltas į vėlyvą rugsėjį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)