Monte Karle vyksiantį turnyrą galima pavadinti N. Džokovičiaus „namų“ turnyru – būtent šiame Monako mieste įprastai reziduoja pasaulio reitinge pirmąją vietą užimantis 34-erių serbas.

Iš karto nuo antrojo varžybų rato turnyrą pradedantis N. Džokovičius susikaus su 22-ejų Ispanijos atstovu Alejandro Davidovičium Fokina (ATP-32).

Paskutinį sykį N. Džokovičius dalyvavo turnyre Dubajuje, kur prieš pusantro mėnesio pralaimėjo ketvirtfinalio dvikovą.

Visgi dar nesėkmingesnė N. Džokovičiui buvo 2022-ųjų pradžia, kai po milžiniško ir užsitęsusio skandalo serbui galų gale nebuvo leista dalyvauti pirmajame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre – ginti „Australian Open“ nugalėtojo titulo.

Vakcinuotis nuo koronaviruso atsisakęs ir pėdas mėtyti bandęs serbas galų gale buvo deportuotas iš Okeanijos žemyno – jis galėjo tik stebėti, kaip ispanas Rafaelis Nadalis tampa pirmuoju ir vieninteliu tenisininku vyru, laimėjusiu daugiau nei 20 „Didžiojo kirčio“ turnyrų.

Toks serbo elgesys ir vėlesnės jo pasekmės sulaukė daug įvarių vertinimų ir kritikos, o kai kuri buvo netgi labai aštri.

Artėjant N. Džokovičiaus sugrįžimui ypač stipriai pasisakė buvusi pirmoji pasaulio raketė, 46-erių čilietis Marcelo Riosas.

„Jis yra kvailys, jis susidirbs savo karjerą ir nebus geriausiu istorijoje dėl vakcinos. Tiesą sakant, pradžioje turėjau panašių minčių kaip ir jis, tačiau vėliau ėmiau keliauti ir paprasčiausiai turėjau vakcinuotis.

Negaliu suvokti priežasties, tačiau jeigu tu sieki būti geriausiu ir griauni savo karjerą bei galimybes dėl vakcinos, tu tiesiog esi kvailių karalius. Manau, pradžioje jis taip elgėsi iš baimės, o dabar tiesiog yra pernelyg arogantiškas“, – kalbėdamas su naujienų portalu „La Tercera“ žodžių į vatą nevyniojo Pietų Amerikos atstovas.

Pats būdamas 22-ejų M. Riosas į pasaulio reitingo viršūnę užkopė 1998-aisiais, bet labai greitai jam teko mažinti apsukas – pasipylė traumos. Vien dėl jų išskirtine žaidimo technika ir polemiškais pasisakymais garsėjęs čilietis apskritai turėjo baigti profesionalo karjerą, nors iki šiol kartais sudalyvauja parodomosiose dvikovose.

Jis įvertino ir į teniso reitingo viršūnes lyg kometa skriejančio 18-mečio ispano Carloso Alcarazo talentą.

„Indian Velso turnyre mačiau jį žaidžiantį prieš Nadalį. Turėjo laimėti, bet visgi laimėjo Nadalis, nes jis yra Nadalis. Mano nuomone, jau dabar yra labai sunku jį sustabdyti. Jis yra kaip jaunas Nadals – žaidžia energingai, yra fiziškai pasirengęs, turi puikų trenerį Juaną Carlosą Ferrero. Tiesa, mano nuomone, pirmosios pergalės „Grand Slam“ turnyre jam dar teks palūkėti“, – prognozavo M. Riosas.

Suaugusiųjų turnyruose vos dvejus metus žaidžiantis C. Alcarazas jau yra pakilęs į 11-ąją pasaulio vyrų reitingo vietą.

Primename, kad M. Rioso sukritikuotas N. Džokovičius savo kraityje turi vienu „Didžiojo kirčio“ turnyro trofėjumi mažiau nei R. Nadalis.

Koronaviruso pandemijai pasaulyje silpstant turnyrų organizatorių reikalavimai tenisininkams kinta. Kol kas tikrai aišku, kad nevakcinuotas N. Džokovičius galės dalyvauti Prancūzijos atvirame čempionate („Roland Garros“), o dėl Vimbldono ir „US Open“ turnyrų bus pateikta papildoma informacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)