Traralgone trečiadienį pasibaigusiame Tarptautinės teniso federacijos pirmos kategorijos turnyre septyniolikmetis klaipėdietis žaidė iš karto dvejuose – vienetų ir dvejetų – finaluose.

Lemiamame vienetų varžybų mače E. Butvilas 7:5 3:6 3:6 nusileido savo dvejetų porininkui kroatui Mili Poljičakui (ITF-4). Dvejetų finale lietuvio ir kroato duetas 5:7 6:2 10:4 įveikė amerikietį Bruno Kuzuharą (ITF-2) ir Honkongo tenisininką Colemaną Wongą (ITF-20).

„Esu labai patenkintas šia savaite Traralgore, čia parodytais rezultatais ir žaidimu. Turėjau gerų susitikimų, įveikiau kelis pajėgius priešininkus. Manau, kad turnyras suteikė man dar daugiau pasitikėjimo savimi prieš netrukus prasidedantį „Australian Open“ jaunių turnyrą.

Aišku, kiek gaila dėl pralaimėto vienetų finalo. Buvo nelengvos žaidimo sąlygos, labai vėjuota, mano varžovas prie jų prisitaikė geriau“, – po vienetų finalo kalbėjo E. Butvilas.

Edas Butvilas

Pernai tik debiutavęs Didžiojo kirčio jaunių varžybose klaipėdietis iš karto nuskynė kol kas skambiausią karjeros pergalę – tapo dvejetų čempionu Vimbldono jaunių turnyre. Į Australijos atvirąsias pirmenybes jis jau vyksta turėdamas visiškai kitokį statusą: čia lietuvis pateks tarp aukščiausią jaunių reitingą turinčių žaidėjų.

„Nemanau, kad tai ką nors keičia. Reitingas yra viso labo skaičius, pergalių pats savaime jis neatneša. Iš esmės viskas lieka taip pat kiekviename susitikime. Turi eiti į kortą ir jame atiduoti visą save. Tai yra vienintelis kelias į pergales“, – sakė tenisininkas.

„Australian Open“ jaunių turnyras Melburne prasidės sausio 22 d. Jame, be E. Butvilo, Lietuvai atstovaus ir Vilniaus teniso akademijos auklėtinė Patricija Paukštytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją