Lietuvos tenisininkai Ričardas Berankis, Laurynas Grigelis, Lukas Mugevičius ir Mantas Bugailiškis Pietų Afrikoje rinksis jau kovo 29 dienos, šeštadienio, rytą. Tos pačios dienos dienos pavakarę kortuose jau numatyta pirmojo lietuvių treniruotė.

„Kol kas nieko nežinau apie varžovų komandos sudėtį, man labiau rūpi mūsų reikalai. Didžiausiu mūsų rinktinės varžovu šiame varžybų etape gali tapti keliolika valandų truksianti kelionė į PAR. Todėl nutarėme ten vykti keliomis dienomis ankščiau. Tam, kad vyrai turėtų kiek daugiau laiko apsiprasti, išsijudinti, grįžti į treniruočių ir varžybų ritmą“, – teigia Lietuvos rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius.

„Visa laimė, kad esame toje pačioje laiko juostoje, kaip ir Pietų Afrika. Todėl adaptacija turėtų būti lengvesnė. Tiesa, tai negalios Ričardui, kuris į Johanesburgą skris iš Majamio“, – sako R. Mugevičius.

Lietuvos rinktinės kapitonas išskiria ir dar vieną svarbų pasirengimo mačui su PAR aspektą.

„Laurynui ir Mantui mačas su afrikiečiais bus pirmos lauke vyksiančios varžybos šiais metais. O laukui prisijaukinti visuomet reikia kiek daugiau laiko. Saulė, šešėliai, vėjas – žaidžiant po stogu tenisininkui nereikia sukti galvos dėl šių dalykų. Čia gi – teks“.

Balandžio 4 ir 6 dienomis vyksiantys vienetų susitikimai prasidės 10 valandą ryto. Dvejetų susitikimas prasidės balandžio 5 dienos vidurdienį.

Greta Johanesburgo ir vienos iš PAR sostinių – Pretorijos – įsikūrusiame Centuriono mieste gyvena beveik 300 tūkstančių gyventojų. Irene sporto ir laisvalaikio klube įrengti keli teniso kortai, kriketo aikštės, golfo laukai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)