Slovėnas šventę pergalę rezultatu 6:3, 7:5, 6:2 per 1 valandą 50 minučių.

Antri į kortus penktadienį žengs varžovų lyderis 25-erių metų Blažas Rola (ATP-125) ir antra Lietuvos raketė 24-erių metų Laurynas Grigelis (ATP-195).

Susitikimo eiga:

G. Žemlja – R. Berankis

Dvikova prasidėjo atkakliai ir abu tenisininkai patikimai naudojosi savo padavimais: po šešių geimų lygu – 3:3. Rezultatui esant 4:3 slovėno naudai Ričardui Berankiui nepavyko išlaikyti savo padavimų serijos ir Gregas Žemlja pergalingai užbaigė pirmą setą – 6:3.

Nesėkmingai mūsiškiui prasidėjo ir antrasis setas: po pirmo laimėto geimo R. Berankis pralaimėjo kitus tris ir atsiliko – 3:1. Laimei, G. Žemljai pačiam kilo problemų savo padavimų metu ir lietuvis sugebėjo išlyginti rezultatą – 5:5. Vis dėlto lemiamu antro seto metu užtikrinčiau žaidė slovėnas, kuris padidino savo persvarą – 7:5.

Trečio seto pradžioje – dar viena R. Berankio nesėkmė paduodant ir G. Žemlja iškart išsiveržė į priekį 2:1. Lietuviui ne tik nepavyko panaikinti savo deficito, bet ir išlaikyti intrigos iki seto pabaigos – slovėnas laimėjo 6:2.

* * *

Lietuvos rinktinė visą debiutinį sezoną pirmoje grupėje žaidė stipriausia sudėtimi, bet nusileido Lenkijai (2:3) ir Ukrainai (1:4). Pastarasis pralaimėjimas buvo skaudesnis, kadangi ukrainiečiai Vilniuje vertėsi be ryškiausių savo žvaigždžių Aleksandro Dolgopolovo ir Sergejaus Stachovskio. Slovėnijoje tiek R. Berankis, tiek L. Grigelis turėtų jausti papildomą motyvaciją, nes abu turi senų sąskaitų su šios šalies tenisininkais.

2010 metais lietuviams trūko vieno žingsnio iki pirmos grupės, bet kelią jiems užtvėrė būtent slovėnai, Vilniuje laimėję 3:2. Stipresni pastarieji buvo ir 2009-ais (5:0). Jei Lietuvos rinktinė šįsyk taip pat pralaimės, jos pažintis su pirma Deviso taurės grupe pasibaigs po pirmų metų.

Slovėnijos rinktinės sudėtis: 25-erių metų Blažas Rola (ATP-125), 28-erių metų Blažas Kavčičius (ATP-154), 29-erių metų Grega Žemlja (ATP-175) ir 25-erių metų Tomas Kočevaras-Desmanas (ATP-378).

Pirmieji du nepadėjo Slovėnijos rinktinei mačuose su Slovakija (0:5) ir Izraeliu (2:3).

Lietuvos rinktinės sudėtis: 25-erių metų Ričardas Berankis (ATP-75), 24-erių metų Laurynas Grigelis (ATP-259), 20-metis Lukas Mugevičius (ATP-627) ir 18-metis Tadas Babelis (ATP-1664).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)