Pirmoje akistatoje susidūrė labiausiai patyrę abiejų šalių atstovai – 29-erių metų Grega Žemlja (ATP-175) ir 25-erių metų Ričardas Berankis (ATP-75). Pergalę 6:3, 7:5, 6:2 per 1 valandą 50 minučių šventė slovėnas.

Šeštadienį vyks dvejetų varžybos, o sekmadienį – dar du vienetų susitikimai. Galutinę pergalę iškovos tris arba daugiau dvikovų laimėsianti rinktinė.

Susitikimo eiga:

B. Rola – L. Grigelis

Laurynas Grigelis pakiliai pradėjo šią akistatą ir jau jos pradžioje laimėjo geimą paduodant varžovui bei pirmavo – 1:2. Vis dėlto slovėnas atkuto ir išlygino rezultatą (4:4), tada galiausiai tenisininkams teko žaisti papildomą geimą. Jame sėkmė lydėjo Blažą Rolą ir jis laimėjo pirmą setą 7:6 (8:6).

Po apmaudžiai pralaimėto pirmo seto L. Grigelis negalėjo psichologiškai atsigauti ir antrajame bei iškart atsiliko (3:1, 5:2). Galutinis seto rezultatas – 6:2 B. Rolos naudai.

Vaizdas korte nesikeitė ir trečiame sete: slovėnas iškart šovė į priekį 3:0. Netrukus B. Rolą nuo pergalės jau teskyrė vos vienas laimėtas geimas – 5:1. Netrukus jis savo tikslą pasiekė – 6:2.

* * *

Lietuvos rinktinė visą debiutinį sezoną pirmoje grupėje žaidė stipriausia sudėtimi, bet nusileido Lenkijai (2:3) ir Ukrainai (1:4). Pastarasis pralaimėjimas buvo skaudesnis, kadangi ukrainiečiai Vilniuje vertėsi be ryškiausių savo žvaigždžių Aleksandro Dolgopolovo ir Sergejaus Stachovskio. Slovėnijoje tiek R. Berankis, tiek L. Grigelis turėtų jausti papildomą motyvaciją, nes abu turi senų sąskaitų su šios šalies tenisininkais.

2010 metais lietuviams trūko vieno žingsnio iki pirmos grupės, bet kelią jiems užtvėrė būtent slovėnai, Vilniuje laimėję 3:2. Stipresni pastarieji buvo ir 2009-ais (5:0). Jei Lietuvos rinktinė šįsyk taip pat pralaimės, jos pažintis su pirma Deviso taurės grupe pasibaigs po pirmų metų.

Lietuvos rinktinės sudėtis: 25-erių metų Ričardas Berankis (ATP-75), 24-erių metų Laurynas Grigelis (ATP-259), 20-metis Lukas Mugevičius (ATP-627) ir 18-metis Tadas Babelis (ATP-1664).

Slovėnijos rinktinės sudėtis: 25-erių metų Blažas Rola (ATP-125), 28-erių metų Blažas Kavčičius (ATP-154), 29-erių metų Grega Žemlja (ATP-175) ir 25-erių metų Tomas Kočevaras-Desmanas (ATP-378).

Pirmieji du nepadėjo Slovėnijos rinktinei mačuose su Slovakija (0:5) ir Izraeliu (2:3).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)