„Gaila, kad mūsų komandai teks žaisti išvykoje. Deviso taurės varžybos yra bene vienintelė galimybė Lietuvoje pamatyti geriausius mūsų tenisininkus ir aukščiausios kokybės tenisą. Deja, burtai nuskriaudė mūsų teniso mylėtojus. Visus mačus 2014 metais mes žaisime svečiuose“, - teigė Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas Ramūnas Grušas.

„Norime išlikti antroje grupėje, o gal net pakovoti dėl patekimo į pirmą varžybų grupę“, - paklaustas apie Lietuvos tenisininkams keliamus tikslus, sakė R. Grušas. - Žinoma, labai daug kas priklausys nuo to, ar komandoje matysime Ričardą Berankį ir Lauryną Grigelį. Kol kas mūsų komandos sudėtis dar neaiški, tačiau jau artimiausiu metu pradėsime pokalbius su šiais žaidėjais“.

Norvegijos rinktinė antroje Deviso taurės grupėje žais po ketverių metų pertraukos. Kelialapį į šią grupę norvegai iškovojo trečios grupės varžybose įveikę Maltos, Islandijos ir Gruzijos tenisininkus.

Norvegijos rinktinės lyderis - devyniolikmetis Joachimas Bjerke, šiuos metu užimantis 938-ą ATP reitingo vietą. Šiemet vykusiose Deviso taurės varžybose Norvegijos rinktinės garbę taip pat gynė Stianas Boretti (buvo ATP-375), Erlingas Tveitas (buvo ATP-484) ir Christianas Ruudas (buvo ATP-39).

Lietuvos ir Norvegijos rinktinių keliai buvo susikirtę 2008 metais Armėnijoje vykusiose Deviso taurės Europos-Afrikos zonos trečios grupės varžybose. Tuomet Lietuvai atstovavęs Danielis Lencina 7:5, 1:6, 7:5 įveikė Filipą Riise-Hanseną, Gvidas Sabeckis 3:6, 2:6 nusileido S. Borečiui, o lemiamame dvejetų susitikime lietuviai buvo pajėgesni 6:7 (3:7), 6:3, 7:6 (8:6).

Lietuvos ir Norvegijos mačo nugalėtojai antrame varžybų rate 2014 metų balandį susitiks su mačo tarp Pietų Afrikos Respublikos ir Monako nugalėtojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)