„Visų pirma, džiaugiuosi, kad varžybos vyks ant greitos dangos. Žinodamas, kad geriausių mūsų žaidėjų santykiai su grunto kortais yra kiek įtempti, nerimavau, kad bosniai gali pasirinkti gruntą“, – šypsosi Lietuvos rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius.

Paklaustas apie Lietuvos rinktinės sudėtį R. Mugevičius didelių naujovių nežada.

„Noriu, kad Sarajeve žaistų visi geriausi mūsų tenisininkai. Tie, kurie kovėsi Norvegijoje ir Pietų Afrikoje. Kalbėjome apie tai tiek su Ričardu Berankiu, tiek su Laurynu Grigeliu, abu jie pažadėjo būti Bosnijoje ir Hercegovinoje. Sakyčiau, jog vienintelis galimas pasikeitimas – Dovydo Šakinio įtraukimas į komandą. Dovydas JAV turėjo tikrai neprastą sezoną. Be to, jis labai norėtų prisijungti prie mūsų, o padaryti tai ankstesnių mačų metu jam trukdė mokslai Amerikoje. Rugsėjį jis galėtų būti su mumis. Tačiau laiko iki rugsėjo dar labai daug, todėl dabar man belieka palinkėti visiems mūsų vyrams didelės sėkmės ir gražių pergalių artimiausiu metu“.

Pajėgiausi Lietuvos tenisininkai R. Berankis ir L. Grigelis jau pirmadienį sužinos savo varžovus antrojo šių metų didžiojo kirčio turnyro – Prancūzijos atvirojo čempionato – kvalifikacinėse varžybose. Lukas Mugevčius šią savaitę žais Ukrainoje vyksiančiame ITF „Futures“ serijos turnyre, o Mantas Bugailiškis išmėgins jėgas jaunių varžybose Italijoje.

Beje, bilietus į bosnių ir lietuvių akistatą bus galima įsigyti ir Lietuvos teniso sąjungoje.

Pirmuose šių metų Deviso taurės varžybų ratuose Lietuvos teniso rinktinė įveikė Norvegijos ir Pietų Afrikos tenisininkus. Bosniai buvo pajėgesni už Graikijos ir Suomijos rinktines. Dėl antrojo kelialapio į pirmą Deviso taurės varžybų grupę Kopenhagoje žais Danijos ir Moldovos komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)