Šeštą vietą ATP rikiuotėje užimantis 27-erių rusas šeštadienį pusfinalyje po atkaklios kovos 7:5, 7:6 (7:4) eliminavo kortų šeimininką Francesą Tiafoe (ATP-16).

Mačas truko beveik dvi valandas, nors 25-erių amerikiečiui grėsė sudėti ginklus anksčiau. Bet antrame sete atsilikdamas 3:5 F. Tiafoe sugebėjo panaikinti septynias D. Medvedevo galimybes laimėti pusfinalį, perkėlė kovą į pratęsimą, kol galiausiai lemtinga tapo aštuntoji ruso proga, realizuota neatremiamu padavimu.

„Tas padavimas atnešė daug palengvėjimo. Mačo pabaiga buvo beprotiška, įtampa nepaprastai pakilo – supratau, kiek daug galimybių neišnaudojau. Man tai galėjo baigtis liūdnai“, – pripažino nugalėtojas.

Tai buvo 19-a D. Medvedevo pergalė iš eilės: prieš kovas Indian Velse jis laimėjo ATP turnyrus Roterdame (Nyderlandai), Dohoje (Kataras) ir Dubajuje (Jungtiniai Arabų Emyratai).

Nelengvai kelią į finalą prasiskynė ir favoritas C. Alcarazas. 19-metis ispanas 7:6 (7:4), 6:3 nurungė dvejais metais vyresnį italą Janniką Sinnerį (ATP-13).

Jei teniso vunderkindas laimėtų naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvos laiku vyksiančią paskutiniąją dvikovą, jis vėl išstumtų iš ATP reitingo viršūnės serbą Novaką Džokovičių, kuris negalėjo keliauti į JAV, nes nėra paskiepytas nuo COVID-19.

Primename, kad moterų finale Indian Velse sekmadienį galynėsis baltarusė Arina Sabalenka (WTA-2) ir Jelena Rybakina (WTA-10) iš Kazachstano.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją