19-likmetis Augustas Radžiukynas įveikė visus tris atrankos etapus, kuriuose nugalėjo lenką Michalą Dembeką, estą Karlą Kiurą Saarą ir lemiamoje dvikovoje po trijų setų 6:4, 3:6, 6:1 palaužė australą Ricky Robertsoną.

Per žingsnį nuo pagrindinių varžybų buvo Robertas Vrzesinskis. Jis nugalėjo rusą Antoną Svistunovą, tačiau 4:6, 2:6 buvo priverstas pripažinti kito Rusijos atstovo Igorio Zubovo pranašumą.

Pagrindinėse varžybose be A. Radžiukyno Lietuvai atstovaus itin gerą sportinę šiuo metu demonstruojantis Vilniaus teniso akademijos auklėtinis Lukas Mugevičius, turnyre Estijoje neseniai pergales skynęs Dovydas Šakinis, Julius Tverijonas ir Mantas Bugailiškis.

Prezidento taurė – vienintelis Tarptautinės teniso federacijos (ITF) profesionalų teniso turnyras Lietuvoje. Pirmą kartą sporto renginys Lietuvos Prezidento taurei laimėti įvyko dar tarpukario Lietuvoje – tuometinio prezidento Antano Smetonos iniciatyva. Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, varžybos tapo tradicinėmis, o į ITF kalendorių Prezidento taurė įtraukta 1998-aisiais.

Kasmet į turnyrą atvyksta tenisininkų iš daugiau nei 20 pasaulio valstybių. Jie varžosi dėl ATP reitingo taškų bei 10 tūkst. JAV dolerių prizinio fondo. Praėjusiais metais Prezidento taurę į viršų kėlė Laurynas Grigelis, o šiemet jo pasiekimą stengsis pakartoti jaunasis L. Mugevičius. Tuo metu kitas lietuvis Rolandas Muraška čempionu yra tapęs net keturis metus iš eilės – 1997, 1998, 1999 ir 2000-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)