Iškovoję dvi pergales pirmąją susitikimo dieną, vengrai suklupo dvejetų susitikime. Ukrainiečiai Vladyslavas Manafovas (ATP-1517) ir Ilja Beloborodko (ATP-747) 7:6(4) 6:4 įveikė Fabiano Marozsano (ATP-179) ir Peterio Fajtos (ATP-481) porą.

„Gerai pradėjome susitikimą, tačiau pirmo seto viduryje atidavėme iniciatyvą varžovams. Pagavę bangą jie žaidė vis geriau. O mes niekaip nesugebėjome susitvarkyti su jų padavimais. Tai ir buvo esminis veiksnys, lėmęs jų pergalę“, – kalbėjo F. Marozsanas.

Visgi Vengrijos rinktinės lyderiui Martonui Fucsovicsui pavyko iškovoti lemiamą trečią tašką vienetų susitikime. Jis 6:2 7:5 įveikė I. Beloborodko.

„Didžiuojuosi savo žaidėjais, didžiuojuosi tuo, kaip jie šiandien kovėsi. Dvejetų susitikime iškovojome fantastišką pergalę, kovojome iš visų jėgų. Ilja Beloborodko taip pat sužaidė puikų vienetų susitikimą, jis įrodė, kad gali kautis su labai pajėgiais žaidėjais. Antrame sete jis turėjo iniciatyvą ir, manau, kad jam labai pritrūko aktyvesnio tribūnų palaikymo“, – po dvikovos kalbėjo Ukrainos rinktinės kapitonas Andrejus Medvedevas.

Pergalę Vilniuje pasiekę Vengrijos tenisininkai kitų metų pradžioje žais atkrintamosiose varžybose dėl patekimo į Daviso taurės finalinį turnyrą.

Šeštadienio vidurdienį „SEB arenoje“ pasaulinės antros grupės dvikovą pradės Lietuvos ir Egipto rinktinės. Pirmieji į kortą žengs Edas Butvilas (ATP-1576) ir Mohamedas Safwatas (ATP-647). Pasibaigus jų susitikimui žais Lietuvos rinktinės lyderis Ričardas Berankis (ATP-120) ir Amras Elsayedas (ATP-968).