Pirmasis iš lietuvių į centrinį kortą žengė Edas Butvilas, kuris kartu su italu Gianmarco Ferrari sužaidė fantastišką mačą, eliminavo pirmą pagal reitingą dvejetų turnyro porą ir žengė į pusfinalį.

Dvikovos prieš prancūzą Jonathaną Eyssericą ir ukrainietį Denisą Molchanovą rezultatas – 3:6, 7:5, 11-9. Verta paminėti, kad prancūzas šiuo metu ATP dvejetų reitinge rikiuojasi net 90-as, o ukrainietis – 103-ias.

Pirmame sete lietuvio ir italo duetas vos sykį pralaimėjo savo padavimų seriją, bet varžovai patys neklydo ir išsiveržė į priekį. Antrajame kova vyko taškas į tašką (5:5), kol E. Butvilas ir G. Ferrari galiausiai atliko „break’ą“ ir paduodami išplėšė pratęsimą.

Jame žiūrovai išvydo itin atkaklią kovą – atsilikdami 3:6 ir 7:9 Edas su Gianmarco sugebėjo atsitiesti ir išlyginti rezultatą (9:9). Netrukus varžovai paduodami atliko dvigubą klaidą, o sėkmingai atliktas G. Ferrari padavimas pakėlė „SEB arenoje“ susirinkus žiūrovus iš savo vietų.

Patekdami į pusfinalį lietuvis ir italas užsitikrino po 36 ATP dvejetų reitingo taškus bei 2400 eurų čekį.

Edas Butvilas

R. Berankis neatsilaikė prieš ketvirtą raketę

Pajėgiausiam Lietuvos tenisininkui Ričardui Berankiui (ATP-193) prasibrauti į vienetų varžybų ketvirtfinalį nepavyko. 32-ejų metų vilnietis antrajame rate po trijų setų kovos 6:1, 3:6, 2:6 neatsilaikė prieš ketvirtą turnyro raketę Dennisą Novaką (ATP-143) iš Austrijos.

Mačas truko 1 val. ir 51 min. Už pirmojo rato įveikimą lietuviui atiteko 9 ATP reitingo taškai ir 1900 eurų.

„Vitas Gerulaitis Cup“ turnyro nugalėtojams atiteks 100 ATP reitingo taškų, o visi jame dalyvaujantys tenisininkai pasidalins didžiausią prizinį fondą Lietuvos teniso istorijoje – net 118 tūkst. eurų.

Ričardas Berankis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)