Lygos atidarymo turnyro nugalėtojais tapo Vilniaus „Briedžiai“, finalo dvikovoje 2:0 nugalėję Klaipėdos ekipą „Baltic tennis club“.

Trečia vieta turnyre atiteko Klaipėdos „Kogo“ komandai, nugalėjusiai panevėžiečius iš „Aukštaitijos teniso klubo“.

Be šių komandų „SEB arenoje“ vykusiame turnyre dar dalyvavo Vilniaus teniso klubų „Tennis temptation“ ir „Tennis & more“, Radviliškio teniso klubo ir bendrovės „Telia“ komandos.

„Lygos atidarymo turnyras mums buvo svarbus ne tik sporto prasme. „Telia teniso klubų lyga“ yra naujas projektas, kuriuo norime apjungti visos Lietuvos teniso mėgėjus. Džiaugiuosi, kad savaitgalį Vilniuje su jau užsiregistravusių komandų kapitonais ir žaidėjais mums pavyko aptarti komandų komplektavimo, mačų, finalo turnyro organizavimo ir kitus svarbius klausimus. Dabar svarbiausias mūsų uždavinys - pakviesti kuo daugiau komandų įsilieti į lygos gretas“, - teigia projekto vadovas Vytautas Bartulis.

Šiuo metu į lygos varžybas jau užsiregistravo 12 komandų, o registracija tęsis iki balandžio 23-ios dienos. Gegužės - rugpjūčio mėnesiais į grupes suskirstyti klubai tarpusavio mačų metu išsiaiškins stipriausias grupių komandas. Rugsėjo mėnesį bus surengtas lygos finalo aštuoneto turnyras, kuriame paaiškės 2017 metų čempionai ir prizininkai.

Varžybų organizatoriai, siekdami suvienodinti komandų pajėgumą, nutarė, kad lygoje negali žaisti Lietuvos jaunių ir suaugusiųjų čempionatų, ITF ar ATP organizuojamų profesionalų turnyrų dalyviai, buvę Lietuvos ar kitos šalies Deviso ar Federacijos taurės rinktinių nariai, taip pat aukštus ITF senjorų teniso reitingus turintys žaidėjai.

Beje, teniso klubų lygos atidarymo turnyro metu vyko ir nuotaikingos miniteniso vienetų varžybos, kuriose visi norintys išbandė jėgas kovodami vaikiškais poroloniniais kamuoliukais sumažinto dydžio korte. Turnyro finale žaidė „Baltic tennis club“ siela Tomas Butvilas ir buvęs Lietuvos Deviso taurės rinktinės narys Giedrius Vėželis. T. Butvilas įveikė G. Vėželį rezultatu 2:1.