Lietuvio treneris Dirkas Hordorffas feisbuke pasidalino plakatu, kuriame pavaizduotas lietuvis ir pristatomas Rytų Europos čempionatas. Nurodyta ir varžybų starto data – birželio 15 diena.

Turnyras turėtų vykti Serbijos tenisininko Janko Tipsarevičiaus teniso akademijoje Belgrade. D. Hordorffas yra ir J. Tipsarevičiaus treneris.

Užsienio spaudoje taip pat skelbiama, kad turnyre gali dalyvauti ir pirmoji pasaulio raketė serbas Novakas Djokovičius. Apie tai užsiminė jo treneris Goranas Ivaniševičius.

Šiuo metu N. Djokovičius yra įstrigęs Ispanijoje, kur gyvena karantino laikotarpiu. Po dviejų mėnesių griežto karantino, serbas pirmadienį grįžo į treniruotes, kai Ispanijos Vyriausybė sušvelnino karantino suvaržymus. Dabar N. Djokovičius planuoja grįžti į Serbiją.

„Planas yra sugrąžinti N. Djokovičių į Belgradą. Tuomet žiūrėsime, kokie turnyrai vyks Serbijoje. Serbijos teniso asociacija ir J. Tipsarevičius organizuoja šį renginį, o kai pažiūrėtume, kokius žaidėjus turime šiame regione, tai išeitų rimtas turnyras“, – sakė G. Ivaniševičius.

Skelbiama, kad Rytų Europos teniso čempionate dalyvautų ir tokie žaidėjai kaip Dušanas Lajovičius, Damiras Džumhuras, Nikolozas Basilašvilis, Viktoras Troickis, Dimitaras Kuzmanovas, Laslo Dere ir kiti.