„Šį nelengvą sprendimą priėmiau su savo komanda atidžiai apsvarstęs visus galimus „už“ ir „prieš“. Tiesą pasakius, kol kas nėra aišku ar mano dabartinio ATP reitingo pakaktų tam, kad patekčiau į Olimpiadą. Todėl ir nutarėme nesiblaškyti, o sutelkti visą dėmesį į tuo pačiu metu vyksiančius ATP turnyrus ir pasirengimą jiems“, – paaiškino 84 vietą geriausių planetos tenisininkų reitinge užimantis lietuvis.

Anot R. Berankio, atsisakymą varžytis Olimpiadoje įtakojo ir globali su koronaviruso pandemija susijusi situacija. „Pandemija ir taip gerokai jaukia mano ir mano varžovų planus. Kai kurie turnyrai vis dar atšaukiami, kiti vyksta ypatingai sudėtingomis sąlygomis, taikant įvairius apribojimus. Galiausiai ir taip tolima kelionė į Japoniją yra dar sudėtingesnė šiuo metu. Visa tai taip pat reikėjo įvertinti svarstant ar verta dalyvauti olimpiadoje“,– samprotavo R. Berankis.

Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas sako suprantantis ir palaikantis R. Berankio sprendimą: „Suprantama, mes visi labai norėjome išvysti Ričardą svarbiausiame pasaulio sporto renginyje. Visgi jo argumentai skamba tikrai įtikinamai. Todėl man belieka palinkėti jam didelės sėkmės ir kuo daugiau pergalių likusioje sezono dalyje“.

30-metis R. Berankis šią savaitę dalyvavo Halėje (Vokietija) vykstančiame ATP-500 serijos turnyre, o birželio pradžioje sėkmingai pasirodė Paryžiuje vykusiose Prancūzijos atvirosiose teniso pirmenybėse.

Pirmą kartą per savo karjerą į „Roland Garros“ vyrų vienetų varžybų trečiąjį etapą patekęs geriausias Lietuvos tenisininkas paskutinėje dvikovoje 1:6, 4:6, 1:6 nusileido pirmąjai pasaulio raketei ir būsimam varžybų nugalėtojui serbui Novakui Džokovičiui.

Beje, 2016 metais R. Berankis dalyvavo Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Tada lietuvis pirmąjame rate 0:6, 0:6 pralaimėjo australui Johnui Millmanui.