„Norime suburti stipriausius uostamiesčio jaunuosius tenisininkus ir sukurti sveiką konkurenciją Lietuvoje. Kiekvienam sportininkui, einančiam profesionalaus kelio link, privalu konkuruoti, varžytis ir kuo daugiau žaisti. Lietuvos teniso pasaulis mažas ir galimybių sportininkui augti kovojant su lygiaverčiais varžovais labai mažai.

Todėl privalome padėti jiems ir sukurti kuo daugiau galimybių augti, tobulėti, varžytis su bendraamžiais iš kitų miestų ir klubų“, – sako akademijos vadovas Arūnas Balžekas.

Uostamiestyje jaunuosius tenisininkus treniruos patyręs treneris iš Ukrainos Artemas Masanas. Jis – daugkartinis Ukrainos teniso čempionatų laimėtojas, tarptautinių čempionatų prizininkas ir ukrainiečių nacionalinės rinktinės iki 12 metų amžiaus kapitonas.

„Balžeko teniso akademijoje vaikai išsiskiria savo darbštumu. Jau pastebėjau keletą išskirtinių vaikų, kurie ne tik savo talentu, bet tvirtu charakteriu ir dideliu ir sunkiu darbu gali pasiekti gerų rezultatų“, – tvirtino prie Balžeko teniso akademijos trenerių komandos vasaros pradžioje prisijungęs A. Masanas.

Balžeko teniso akademijos filiale Klaipėdoje dirbs ir profesionalus fizinio rengimo treneris Benas Kentra. Klaipėdos jaunieji tenisininkai sulauks ir vertingų geriausio šalies teniso trenerio Remigijaus Balžeko patarimų.

„Mūsų tikslas – suvienyti stipriausių vaikų komandas. Noriu visiems sportininkams, jų tėveliams ir treneriams palinkėti daug ir aktyviai dirbti. Kartoju – nieko nėra neįmanomo. Sąžiningas ir sunkus darbas visada atveda į dideles pergales“, – Klaipėdos filialo atidaryme sakė geriausią šalies tenisininką Ričardą Berankį ir kitus sportininkus išugdęs R. Balžekas.

Balžeko teniso akademijos vadovai įsitikinę, kad tenisas turi būti prieinamas ne tik vilniečiams, bet ir vaikams iš kitų šalies miestų.

„Vienas iš akademijos plėtros prioritetų – geografinis pasiekiamumas. Norime būti kuo arčiau teniso mylėtojų, todėl nuolat galvojame apie plėtrą kituose miestuose. Klaipėdoje auga daug jaunų talentų, savo amžiaus grupių čempionų, prizininkų. Čia yra motyvuotų tėvų, kurie pasiruošę daug paaukoti vardan savo atžalų rezultatų.“, – kalbėjo akademijos vadovas A. Balžekas.

Jam antrino Balžeko teniso akademijos filialo Klaipėdoje direktorė Ramunė Rybakienė: „Džiaugiamės, kad mums pavyko suburti puikią ir atsidavusią trenerių ir vadovų komandą, kuri padės Klaipėdos vaikams siekti teniso aukštumų ne tik Lietuvos, bet ir pasauliniu lygiu“.

Žinomas šalies teniso treneris A. Balžekas apgailestavo, kad tarp Lietuvos teniso akademijų vyksta arši konkurencinė kova ir dėl to kenčia jaunieji talentai – jiems nesudaromos sąlygos varžytis tarpusavyje.

Šiuo metu Balžeko teniso akademijoje treniruojasi per 240 vaikų. Klaipėdos filiale jau suburta 20 jaunųjų teniso entuziastų. Iki šiol visi Balžeko teniso akademijos filialai veikė tik Vilniuje. Sostinėje teniso mylėtojai ir jaunieji talentai savo įgūdžius bei sugebėjimus gali ugdyti keturiuose Vilniaus aikštynuose.

Balžeko teniso akademija – vieninteliai vieno geriausių pasaulio tenisininkų Rafaelio Nadalio akademijos atstovai Baltijos šalims.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)