Jaunesniesiems SEB suorganizavo ekskursiją po banko pastatą. Vaikai galėjo pasijusti tikrais klientais, nes bendravo su klientų aptarnavimo specialistais tam skirtose vietose. Įdomiausia ekskursijos dalis buvo seifo patalpa, kur vaikai savo akimis galėjo apžiūrėti, kur laikomi banko turtai ir viską pačiupinėti.

Kokia gi ekskursija be tikrų pramogų – banko gyvybės draudimo pardavimo departamento vadovė Rūta Ežerskienė aprodė paprastiems klientams neprieinamą laisvalaikio zoną, kurioje pravedė smagius žaidimus.

„Su vaikais žaidimo forma diskutavome taupymo, pinigų pažinimo bei profesijų klausimais. Vaikai dalijosi savo patirtimi, kaip gaunami pinigai, ką už juos galima įsigyti. Vaikams ypač patiko poromis žaidžiamas mainų žaidimas, kurio tikslas buvo keistis kortelėmis-prekėmis su draugais į norimas, išlaikant pirminį kortelių nominalą. Smagu, kad su jaunąja karta jau galime diskutuoti ne tik apie svajonių profesijas, bet ir kaip su tuo susijęs taupymas. Susitikimą baigėme susitarimu, jog grįžę namo vaikai nupieš savo svajonių pinigus, kas ne tik primins mūsų diskusijas, bet kartu sustiprins norą siekti savo svajonių“, – pasakojo R. Ežerskienė.

Vėliau į banką atvyko vyresni jaunuoliai, kurie netrukus turės apsispręsti, kokią profesiją pasirinkti. Jiems buvo specialiai skirta valandos trukmės paskaita, kurioje mokė, kaip planuoti ateitį.

Verslo klientų projektų vadovas Rokas Mackevičius finansinio raštingumo pamokoje su jaunuoliais aptarė jų ateities profesijas ir su jomis susijusius iššūkius, darbo užmokestį, valstybei nuo jo sumokamus mokesčius bei išlaidų ir taupymo svarbą.

Paskaitos pabaigoje Balžeko teniso akademijos auklėtiniai patys gavo užduotį suplanuoti mėnesį biudžetą. Kaip teigė R. Mackevičius, jaunuoliams sekėsi puikiai ir jie gerai supranta, kokioms sritims reikia skirti daugiausiai pinigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)