25-erių tenisininkė trečiame „Didžiojo kirčio“ turnyro raunde 6:2, 6:2 įveikė rusę Kamilą Rachimovą, o po pergalės bendravo tik su organizatorių atrinkta grupele žurnalistų, tarp kurių nepateko net BBC atstovai.

„Turėčiau jaustis saugi, duodama interviu žurnalistams po savo mačų. Dėl savo psichinės sveikatos gerovės nusprendžiau atsisakyti kalbėti spaudos konferencijoje ir turnyro rengėjai tam pritarė“, – situaciją aiškino antroji pasaulio raketė.

Po pirmųjų dviejų mačų „Roland Garros“ turnyre spaudos konferencijų metu baltarusė sulaukdavo vieno ukrainiečių žurnalisto klausimų apie karą Ukrainoje ir Rusijos invaziją, kurią palaiko Baltarusija.

A. Sabalenka yra ne kartą susitikusi su diktatoriumi Aleksandru Lukašenka, o pastaraisiais metais treniruojasi Rusijoje.

Sportininkės atsakymai į ukrainiečio klausimus buvo šabloniški – esą „niekas šiame pasaulyje, nė vienas rusų ar baltarusių atletas nepalaiko karo“.

„Suprantu, kad kai kurie nori klausti apie politiką, o ne tenisą. Daug mėnesių atsakinėju į šiuos klausimus ir manau, kad aiškiai išdėsčiau savo mintis ir jausmus. Šie klausimai manęs neerzina ir suprantu, kad turiu suteikti atsakymus žurnalistus, bet paskutinėje spaudos konferencijoje nesijaučiau saugiai“, – tęsė sportininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją