Australian Open“ nugalėtoja prisipažino neišvengusi „keistų pokalbių“ su kitų žaidėjų komandų nariais.

„Buvo tikrai sunku suprasti, jog yra tiek daug žmonių, kurie be jokios priežasties manęs nekenčia. Aš juk nieko nepadariau“, – teigė 24-erių baltarusė.

Tiek Rusijos, tiek Baltarusijos tenisininkai nuo žiauraus karo Ukrainoje pradžios priskiriami neutralių sportininkų gretoms. Pernai vasarą jiems buvo uždrausta dalyvauti Vimbldono turnyre.

A. Sabalenka sekmadienį Indian Velso turnyro finale pralaimėjo Kazachstano tenisininkei Jelenai Rybakinai. Mintimis apie atmosferą rūbinėse ji prabilo prieš prasidedant „Miami Open“ turnyrui.

„Man buvo tikrai sunku, nes niekada nesu susidūrusi su tokia neapykanta rūbinėje. Kai pralaimi rungtynes, „Instagram“ socialiniame tinkle būna daug neapykantos, bet rūbinėje to dar niekada neteko nepatirti“, – tvirtino A. Sabalenka.

„Turėjau keletą ne diskusijų, bet keistų pokalbių su žaidėjų komandos nariais. Buvo sunku. Tačiau dabar viskas gerėja“, – mano A. Sabalenka.

Nuo karo Ukrainoje pradžios praėjusį vasarį R. Berankiui jau kelis kartus teko susitikti su neutraliais atletais tapusiais Rusijos žaidėjais, įskaitant teniso žvaigždynui priklausančius Andrejų Rubliovą ir Danilą Medvedevą.

Rusijos ir Baltarusijos priešprieša su Ukraina bei jos rėmėjais kaitino aistras Melburne praėjusį mėnesį vykusiose Australijos pirmenybėse – tribūnose nuolat pasirodydavo tai vienos, tai kitos pusės simbolika.

Bet bendraudami tarpusavyje žaidėjai, anot R. Berankio, vengia liesti politiškai jautrius klausimus.

„Labai apie tai nekalbame. Tiksliau, išvis niekas nekalba: nei rūbinėse, nei kortuose. Žaidėjai stengiasi tas visas intrigas nustumti į šoną“, – teigė Lietuvos rinktinės lyderis.

Aryna Sabalenka

Praėjusią savaitę rašėme apie ukrainietės Lesios Curenkos pasitraukimą iš Indian Velso turnyro, ji trečiame rate turėjo kovoti su 2023-iųjų „Australian Open“ čempione Sabalenka.

L. Curenko teigė, kad ją ištiko panikos priepuolis po pokalbio su Moterų teniso asociacijos (WTA) vykdomuoju direktoriumi Steve'u Simonu apie sporto reakciją į Rusijos sukeltą karą Ukrainoje.

WTA taip pat oficialiai įspėjo rusę Anastasiją Potapovą Indian Velse už tai, kad ji prieš mačą su amerikiete Jessica Pegula vilkėjo Maskvos „Spartak“ futbolo komandos marškinėlius.

Dukart „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionė, baltarusė Viktorija Azarenka pareiškė, kad „neturi tokios pačios nuomonės“ kaip I. Swiatek.

„Norėčiau paraginti ją pasidomėti, kas buvo padaryta, prieš komentuojant. Kaip žaidėjų tarybos narė mielai pateiksiu faktus. Tai būtų tinkamesnis būdas tokiam pokalbiui“, – kalbėjo baltarusė reaguodama į lenkės žodžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)