Didžiojo kirčio turnyruose R. Nadalis laimėjo 33 setus iš eilės , o šiuolaikinio teniso (nuo 1968 metų) rekordas priklauso R. Federeriui, kuris nuo 2006 iki 2007 metų laimėjo 36 setus iš eilės.

Savo 43-iame Didžiojo kirčio turnyrų ketvirtfinalyje per savo karjerą ispanas susigrums su graiku Stefanu Tsitsipu, kuris aštuntfinalyje neturėjo daug vargo – jo varžovas italas Matteo Berrettini atsisakė dvikovos.


„Džiaugiuosi pergale, kuri mano pasitikėjimą savimi toliau augina. Mano nugara laikosi kur kas geriau“, – juokėsi R. Nadalis.

Iškovojęs antrą karjeroje „Australian Open“ titulą (pirmąjį laimėjo 2009 metais), R. Nadalis Didžiojo kirčio trofėjų kolekciją padidintų iki rekordinio 21 titulo ir aplenkų R. Federerį.

Taip pat R. Nadalis taptų vieninteliu tenisininku šiuolaikinio teniso eroje, laimėjusiu visus keturis svarbiausius metų turnyrus po dukart.

Kita teniso žvaigždė R. Federeris dėl dviejų kelio operacijų vis dar nežaidžia ir sugrįžimą į kortus planuoja kovą Dohoje.

Į ketvirtfinalį taip pat prasibrovė Daniilas Medvedevas, 6:4, 6:2, 6:3 įveikęs amerikietį Mackenzie McDonaldą. Pirmą kartą Didžiojo kirčio turnyro ketvirtfinalyje žais net trys rusai.

Ketvirtfinalyje D. Medvedevas žais su tautiečiu Andrejumi Rubliovu, kuris 6:2, 7:6 (7:3) pirmavo, kai norvegas Casperas Ruudas pasitraukė iš kovos dėl traumos.

Dar vienas rusas Aslanas Karasiovas žais su bulgaru Grigorijumi Dimitrovu. Nė vienam rusui nepavyko laimėti Didžiojo kirčio turnyro nuo 2005 metų, kuomet Melburne triumfavo Maratas Safinas.

Pirmoji planetos raketė Ashleigh Barty vos per 71 minutę 6:3, 6:4 įveikė amerikietę Shelby Rogers ir pateko į turnyro moterų vienetų varžybų ketvirtfinalį.

Australė ketvirtfinalyje žais su čeke Karolina Muchova. Pastaroji 7:6 (7:5), 7:5 nugalėjo belgę Elise Mertens.

Amerikietė Jessica Pegula 6:3, 3:6, 6:3 netikėtai nugalėjo Eliną Svitoliną. Ji ketvirtfinalyje susigrums su tautiete Jennifer Brady, kuri 6:1, 7:5 įveikė kroatą Donną Vekič.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)