26-erių teniso blogiukas, ATP reitinge šiuo metu užimantis 60-ą vietą, žaidimą olimpiadoje vadino savo svajone, kurios vis dėlto atsisakė.

„Žinau, kad tokios galimybės galbūt daugiau nebeturėsiu. Bet pažįstu save. Mintis, kad žaisti reikės tuščiuose aikštynuose, man neatrodo teisinga, niekada ir neatrodė“, – aiškino N. Kyrgiosas, savo sprendimą paskelbęs netrukus po to, kai Tokijo olimpinių objektų durys galutinai buvo užvertos publikai.

Australą taip pat stabdo pilvo trauma, eliminavusi jį iš Vimbldono turnyro trečiame rate.

„Nenorėčiau užimti sveiko ir atstovauti šaliai visiškai pasiruošusio tautiečio vietą olimpinėje rinktinėje“, – teigė N. Kyrgiosas.

Galimybės pasirodyti olimpinėse žaidynėse anksčiau atsisakė tokie tenisininkai kaip ispanas Rafaelis Nadalis, austras Dominicas Thiemas, šveicaras Stanas Wawrinka, amerikietė Serena Williams, rumunė Simona Halep.

Dėl kelionės į Tokiją dvejoja ir šveicaras Rogeris Federeris.

Į olimpiadą nevykti taip pat nusprendė pajėgiausias Lietuvos žaidėjas Ričardas Berankis.

Primename, kad ketvirtadienį Japonijos vyriausybė dėl koronaviruso pandemijos vėl paskelbė ekstremaliąją padėtį Tokijuje, galiosiančią per visas olimpines žaidynes.

Iki liepos 23-ąją numatytos atidarymo ceremonijos likus dviem savaitėms, COVID-19 atvejų sostinėje daugėja, o užkrečiamesnės koronavruso delta atmainos, šiuo metu nulemiančios maždaug 30 proc. visų atvejų, plitimas gąsdina pareigūnus.

Koronaviruso plitimas sužlugdė planus į olimpines arenas įleisti iki 10 tūkst. japonų žiūrovų. Tai reiškia, kad Tokijo olimpiada taps pirmąja per visą istoriją, vyksiančia už uždarų durų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)