100-ąją vietą ATP reitinge užimantis T. Sandgrenas užtikrintai laimėjo antrą ir trečią setą, o ketvirtajame turėjo net septynias progas pergalingai užbaigti mačą.

56 neišprovokuotas klaidas antradienį padaręs R. Federeris iš pradžių perkėlė žaidimą į tie-breaką, tačiau ir pratęsime svyravo ties praraja, atsilikdamas 3:6.

Šaltus nervus pademonstravęs 38-erių veteranas išsilaikė balne, o paskutiniame sete jau išvengė rizikos anksti perimdamas iniciatyvą.

Nepaisant nesėkmės, T. Sandgrenas pagirtinai pasirodė kovodamas su trečia planetos rakete: atliko net 27 neatremiamus padavimus ir daugiau winnerių už R. Federerį (atitinkamai 73 ir 44).

Australijos čempionato ketvirtfinalyje jis žaidė antrą kartą – 2018-aisiais nusileido Pietų Korėjos atstovui Chung Hyeonui.

Savo ruožtu, šešiskart „Australian Open“ nugalėtojas R. Federeris į pusfinalį grįžo po metų pertraukos.

Dėl vietos finale jam teks kovoti su titulą ginančiu serbu Novaku Džokovičiumi.

32-ejų antrasis ATP reitingo numeris tik viename sete sulaukė trejais metais jaunesnio Kanados tenisininko Milošo Raoničiaus (ATP-35) pasipriešinimo ir laimėjo ketvirtfinalį 6:4, 6:3, 7:6 (7-1).

Moterų varžybose į pusfinalį žengė kortų šeimininkė Ashleigh Barty. 23-ejų WTA rikiuotės lyderė 7:6 (8-6), 6:2 įveikė šešeriais metais vyresnę čekę Petrą Kvitovą (WTA-8).

Dėl vietos finale australė susigrums su amerikiete Sofia Kenin (WTA-15). Pirmą kartą taip toli „Grand Slam“ serijos turnyruose nužygiavusi 21-erių tenisininkė ketvirtfinalyje 6:4, 6:4 nugalėjo tunisietę Ons Jabeur (WTA-78).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)