„Tikrai nesakyčiau, kad tai yra netendencingas dalykas ir kažkoks atsitiktinumas. Tai – begalinio darbo ir troškimo, noro siekti savo tikslo rezultatas. [...] Jei žmogus laimi tokius mačus, galima sakyti, kad jis yra puikios formos, ką, manau, ir pats prieš savaitę minėjo. Jis sakė, kad yra geros formos ir gerame kelyje. Manau, kad taip ir yra“, – teigė R. Grušas.

Jis sakė norįs pasveikinti sportininką su tokia puikia pergale ir tvirtino tikįs, kad visa teniso bendruomenė džiaugiasi R. Berankio pasiekimu. Šis, R. Grušo nuomone, R. Berankiui padės ateityje labiau pasitikėti savimi. „Manau, kad tokia pergalė, įveikus tokį varžovą, jam tikrai pridės labai daug pasitikėjimo“, – sakė Lietuvos teniso sąjungos prezidentas.

Jo manymu, tik laiko klausimas, kada pajėgiausias Lietuvos tenisininkas pasieks aukštų rezultatų. „Manau, kad mes dar ne vieną tokią pergalę pamatysime. Jis dar džiugins ne kartą“, – įsitikinęs R. Grušas. Maskvoje vykstančiame turnyre Lietuvos teniso sąjungos prezidentas R. Barankiui linkėjo sėkmės ir didelės sveikatos.

Ketvirtadienį 24-erių metų tenisininkas R. Berankis turnyro Maskvoje aštuntfinalyje susitiko su pirma varžybų ir devinta pasaulio rakete M. Raoničiumi iš Kanados bei šventė istorinę pergalę – 6:3, 4:6, 6:3.

Tai – pirmas karjeroje R. Berankio laimėjimas prieš ATP reitingo TOP-10 žaidėjus.

Dėl vietos varžybų Maskvoje pusfinalyje R. Berankis susikaus su 26-erių metų ispanu Roberto Bautista Agutu (ATP-16).

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!