Jau 135-ąjį kartą surengto prestižinio Vimbldono teniso turnyro Londone finale serbas Novakas Džokovičius (ATP-3) nepasidavė provokacijoms ir išlaikęs olimpinę ramybę nugalėjo australą N. Kyrgiosą (ATP-40) po 3 val. 4 min. trukusios keturių setų kovos 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3). N. Kyrgiosas startavo užtikrintai, tačiau vėliau pradėjo kurti teniso korte chaosą.

Australas nuolat skundėsi tuo, kad žiūrovų replikos jam trukdo, o galiausiai jis pareikalavo teisėjo vieną iš žiūrovių išvaryti, teigdamas, jog ši yra per daug išgėrusi: „Reikia išvaryti ją, ji išgėrė 700 gėrimų, brolau“. Vėliau 27-erių tenisininkas konfliktavo ir su netinkamai jį palaikiusiu treneriu bei šeima.

Už necenzūrinę leksiką finale N. Kyrgiosas nubaustas 4000 svarų bauda. Tai trečioji australo bauda šiame turnyre, o jų visų suma sudėjus siekia 18 000 svarų. Dar vieną baudą jis turėtų gauti už aprangos kodo sulaužymą: dėl ilgamečių tradicijų visi Vimbldono dalyviai privalo dėvėti tik baltas aprangas, o N. Kyrgiosas korte pasirodė dėvėdamas raudoną kepuraitę.

Už patekimą į Vimbldono finalą 1,05 mln. svaro laimėjęs atletas dėl finansinių nuobaudų nesirūpina: „Darau tai, ką noriu daryti. Bet koks dėmesys man yra į naudą.“

Skandalingasis teniso blogiukas į „Didžiojo kirčio“ turnyro finalą pateko pirmą kartą karjeroje. Anksčiau jis niekada nebuvo žaidęs net ir pusfinaliuose, o šįkart jam padėjo susiklosčiusios aplinkybės – pusfinalyje su australu varžytis dėl patirtos traumos negalėjo Rafaelis Nadalis.

Po pralaimėjimo N. Kyrgiosas pripažino, kad finale jo būti neturėtų.

„Neturėčiau žaisti finaluose. Esu vaikis iš Kanberos. Man juokinga, kad dabar galiu vadinti save Vimbldono finalininku. Tai įrodymas, kad viskas yra įmanoma. Net ir tai, kad toks vyrukas kaip aš gali Vimbldono finale duoti Novakui Džokovičiui trijų valandų kovą. Tai yra pakankamai kieta“, – sakė N. Kyrgiosas.


Australas pridūrė, kad ateityje grįžti į „Didžiojo kirčio“ finalą jis nesitiki.

„Nemanau, kad grįšiu. Jei atvirai, esu pavargęs. Dabar man reikia pailsėti. O jei būčiau šiandien laimėjęs, ko gero nebūčiau daugiau norėjęs žaisti apskritai. Pralaimėjimas dar palieka man motyvacijos“, – kalbėjo skandalingasis tenisininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją