Taip pat tiesiogiai į pagrindines varžybas pateko Sostinės teniso klubo atstovas ir 2011-ų Lietuvos suaugusių čempionas Augustas Radžiukynas (ITF-261).

Dar trims Lietuvos tenisininkams - Balžeko teniso mokyklos atstovui Almantui Oželiui (ITF-864), šiauliečiui Mantui Bugailiškiui (ITF-864) ir kauniečiui Kasparui Žemaitėliui (ITF-1178) varžybų organizatoriai suteikė vardinius kvietimus.

Pagrindiniame merginų turnyre žais penkios Lietuvos tenisininkės. Tiesiogiai į varžybas pateko Balžeko teniso mokyklos auklėtinė Akvilė Paražinskaitė (ITF-239) ir kaunietė Deimantė Bulatovaitė (ITF-287), o vardiniai kvietimai atiteko Šiaulių teniso mokyklos sportininkėms Justinai Mikulskytei (ITF-457) ir Gretai Kerėžaitei (ITF-1769) bei panevėžietei Agnei Čepelytei (ITF-562).

„Džiaugiuosi, kad šiais metais A. Balžeko atminimo turnyre žais beveik visi pajėgiausi Lietuvos jauniai. Be to, pastarojo laiko rezultatai leidžia tikėtis, kad jie šiame turnyre nebus eiliniai statistai - J. Tverijonas gerai žaidė ITF turnyruose Tunise, L. Mugevičius praėjusią savaitę pasiekė turnyro Moldovoje pusfinalį, o M. Bugailiškis Suomijoje suklupo tik finale. Be to, Julius ir Lukas jau yra ragavę ir vyrų teniso - abu jie Lietuvos rinktinės sudėtyje yra žaidę Deviso taurės varžybose”, - teigė Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Dovydas Šakinis kol kas yra vienintelis lietuvis, iškovojęs Aivaro Balžeko atminimo taurę. Šiose varžybose jis triumfavo 2009 metais.

Antradienį Šiauliuose prasidėsiančiame vieninteliame ITF antros kategorijos jaunių teniso turnyre Lietuvoje varžysis per šimtą sportininkų iš beveik dvidešimties pasaulio šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją