Deja, pirmoji diena buvo ypač nesėkminga Lietuvos tenisininkams – net penki iš dešimties pralaimėjo savo pirmąsias kovas vienetų varžybose.

Vaikinų vienetų varžybų pirmajame rate Lukas Žvikas 2:6, 4:6 pralaimėjo estui Mattiasui Simarui, Henrikas Traškinas 2:6, 0:6 rimčiau nepasipriešino septintajam pagal reitingą vokiečiui Timui Sandkaulenui, Tadas Babelis 6:7 (6:8), 4:6 turėjo pripažinti šeštojo pagal skirstymą rumuno Dragoso Nicolaes Madaraso pasipriešinimą, o Tomas Vaišė 2:6, 4:6 pralaimėjo antrajam pagal reitingą prancūzui Clementui Larriere'ui.

Vienintelis iš vaikinų likęs Gvidas Motuzas trečiadienį išmėgins jėgas su estu Kristoferiu Simaru.

Vaikinų dvejetų varžybose Simono Norvaičio ir Emilio Rusakevičiaus duetas 2:6, 2:6 pralaimėjo šveicaro Lucos Castelnuovo ir italo Sashos Merzetti porai, o Gvido Motuzo ir Luko Žviko duetas 0:6, 6:7 (4:7) nusileido čekams Petrui Hajekui ir Pavelui Motlui.

Merginų vienetų varžybose pirmąją dvikova pralaimėjo Gabija Druteikaitė, 0:6, 2:6 turėjusi pripažinti antrosios raketės rumunės Ioanos Dianos Petroiu pranašumą.

Trečiadienį pirmajame rate žais dar keturios Lietuvos merginos: Iveta Daujotaitė susitiks su favorite laikoma ruse Olesia Pervušina, Paulina Bakaitė išmėgins jėgas su brite Ema Lazič, Gerdos Zykutės varžove bus baltarusė Katerina Jemeljanenka, o Emilija Gedvilaitė žais su penktąja pagal skirstymą ruse Ksenija Stašenkova.

Merginų dvejetų turnyre Paulinos Bakaitės ir Gerdos Zykutės pora 4:6, 6:7 (4:7) nusileido favoritėms iš Rusijos Olesiai Pervušinai ir Jelenai Rybakinai, Ivetos Daujotaitės ir Emilijos Kravtaitės duetas 0:6, 1:6 rimčiau nepasipriešino rumunės Karolos Patricios Bejenaru ir britės Emos Lazič porai, Ievos Čeilukaitės ir Auksės Mačiulaitytės duetas 1:6, 2:6 pralaimėjo olandėms Ninai Kruijer ir Lizai Lebedevai, o Gabijos Drukteikaitės ir amerikietės Mirandos Ramirez pora 3:6, 4:6 nusileido trečiąjį reitingą turinčioms rusėms Kseniai Stašenkovai ir Valerijai Zelevai.

Kol kas šiame turnyre yra triumfavęs vienintelis lietuvis. Dovydui Šakiniui tai padaryti pavyko 2009-aisiais metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)