2000-ųjų rugsėjo 25-ą dieną užfiksuotas epizodas tapo legendiniu, o prancūzų spauda jį pavadino „Mirties dėjimu“. Tik vargais tąsyk pusfinalyje nugalėję Lietuvą (85:83), finale JAV krepšininkai vargo turėjo mažiau ir iškovojo nors ir ne triuškinamą, bet įtikinamą pergalę – 85:75.

Nors įvairių šalių dėjimų konkursuose ir buvo bandymų pakartoti kažką panašus, peršokti per 218 cm ūgio varžovą rungtynių metu nepavyko niekam.

NBA duris pravėręs V. Carteris apskritai pradėjo naują dėjimų į krepšį erą. Nors dar iki jo savo „užpatentuotais“ dėjimas žavėjo Dominique‘as Wilkinsas, Michaelas Jordanas, iš Floridos valstijos kilusio 198 cm ūgio Vince‘o dėjimai tiesiog buvo visiškai kitokie. Antžmogiški.

45-erių metų „Vinsanity“ pravardę turinti NBA žvaigždė karjerą tęsė 22 metus, o batelius galutinai V. Carteris ant vinies pakabino 2000-aisiais birželio 25-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją