Futbolas vaikščiojant (anglų k. Walking Football) vienas iš aktyvių fizinio aktyvumo formų, kuomet žmonės gali mėgautis šiuo žaidimu esant vyresnio amžiaus, turint judėjimo sunkumų, tad tai puiki galimybė šį žaidimą ne tik išbandyti, bet ir susipažinti su futbolu ir vyresniame amžiuje, rašoma LFF.lt pranešime.

Įvertinus kilusį susidomėjimą, praėjusiais metais buvo suorganizuoti net keturi futbolo vaikščiojant seminarai. Juose aktyviai dalyvavo iš visos Lietuvos atvykę visuomenės sveikatos biurų specialistai, kurie grįžę į savo bendruomenes išbandė šį fiziškai aktyvų žaidimą ir įtraukė vyresnio amžiaus žmones.

Aktyvi visuomenės sveikatos burių specialistų veikla bendruomenėse įtraukė vyresnio amžiaus žmones, o tai paskatino Kaune surengti turnyrą, kuris paskatintų tarpusavio bendradarbiavimą ir pažinimą.

Futbolo turnyre dalyvavo aštuonios komandos:, Kauno r. „Zapyškis“, Kelmės „Kražantė“, Klaipėdos „Sveikatos uostas“ ir „Klaipėdos lakštutė“, Plungės „Babrungas“ ir „Baltosios pelėdos“, Prienų r. „Balbieriškis“, Tauragės „Tau“.

Geriausiai turnyre pasirodė ir pirmą vietą užėmė „Tau“ komanda, antrą vietą – „Baltosios pelėdos“, trečiąją – „Kražantė“. Visgi iš Kauno visos komandos sugrįžo laimėtojomis, kadangi patyrė ypatingus ir smagius pojūčius žaidžiant futbolą.

„Manau, kad futbolas vaikščiojant yra tikrai puiki iniciatyva, ypač senjorams, kurie gali sportuoti, pasijusti vėlgi vaiku, perteikti savo emocijas. Pakviesta Martyno Karpavičiaus į šitą renginį, pasiūliau jame sudalyvauti moterims, kurias 5 metus treniravau, tai jos labai džiaugėsi ir dėkojo bei atsakė, kad ateityje noriai vėl sudalyvautų. Joms labai patiko kaip emocijos, adrenalinas ir azartas jas užpuolė.

Futbolą vaikščiojant sėkmingai integruojame į Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro vykdomas sveikatinimo veiklas. Skatiname, kad moksleiviai į veiklas pasikviestų savo senelius ir būtent futbolas leidžia visiems smagiai ir aktyviai praleisti laiką“, – įspūdžiais dalinosi Viktorija Sorė.

„Kadangi Tauragės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras atlieka daug veiklų ir rengia mankštas senjorams, Martynas Karpavičius užmotyvavo mus, kad futbolas vaikščiojant bus itin naudingas senjorams mankštintis. Sakom jam: „Puiki idėja, važiuojam ir dalyvaujam!“. Atvykę išklausėm mokymus ir praktinę dalį, su kolegomis įsitikinome, kad turime plėtoti šį žaidimą.

Labiausiai renginyje patiko emocijos, puikiai praleistas laikas ir, kad susirinko komandos iš kitų Lietuvos regionų, kad žaidimas populiarėja. Su senjorais grįždami aptarėme įspūdžius, juos ši patirtis dar labiau motyvavo. Juokavome, kad jų draugai, trečiojo amžiaus studentai, jiems užpavydės ir pirmadienį į treniruotę susirinks dar daugiau žmonių“, – atsiliepė Eglė Arlauskienė.

Futbolo vaikščiojant turnyro akimirkos
Futbolo vaikščiojant turnyro akimirkos
Futbolo vaikščiojant turnyro akimirkos
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją