Žaibiškai socialinėje erdvėje išplitę vaizdai su bėgančiu ir rūkančiu „Dėde Chenu“ leido maratono organizatoriams gerai pasireklamuoti. 50-metis finišo liniją kirto 574-as iš beveik 1500 dalyvių.

Negana to, jis distanciją įveikė per 3 val. 28 min. ir 45 sek. Neįtikėtina?

Tai ne pirmas kartas, kai fiksuojami tokie rūkoriaus pasirodymai bėgimuose – 2018 metais su cigarete burnoje jis bėgo Guangdžou, o 2019 metais – Siameno maratonuose.

Įdomu, kad 2018 metais jis maratoną įveikė per 3 val. 36 min., o 2019 metais – per 3 val. 32 min.

Dar vienas anekdotinis faktas, kad apskritai Chenas rūko tik tuomet, kai bėga.

Minėtas bėgikas anksčiau dalyvavo ir ultramaratonuose nuo 50 km ilgio iki 12 val. trukmės.

Vyriškis su tokiu pasirodymu galėtų drąsiai pretenduoti į Guinnesso rekordų knygą kaip greičiausias rūkantis maratonininkas, nes kito tokio veikiausiai neatsirastų.

Tiesa, „Dėdę Cheną“ užklupo ir milžiniška kritika, kodėl jam buvo leista maratono trasoje rūkyti.

„Toks pavyzdys visiškai netinkamas ir turėtų būti organizatorių uždraustas. Kaip turėtų jaustis bėgikai šalia jo“, – klausė kiti dalyviai.

Techniškai apribojimų dėl rūkymo tokiuose maratonuose bėgant nėra. Tiesiog sveikas protas diktuoja, kad rūkymas niekaip neprisidės prie geresnio rezultato.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją