Aktyviai prasidėjusiame susitikime ilgai įvarčių laukti nereikėjo: jau 5 min. teisėjas skyrė baudinį į Tuniso vartus, o nuo 11 m žymos tiksliai smūgiavo Edenas Hazardas.

Po 10 minučių greitas belgų išpuolis baigėsi Romelu Lukaku džiaugsmu: 16 min. pabėgęs nuo varžovo tiksliai pasiuntė kamuolį vartus.

Jei puolime viskas klostėsi belgams puikiai, tai gynyboje spragų buvo ir jomis Tuniso rinktinė pasinaudojo 18 min.: po standartinės situacijos galvą kyštelėjo Dylanas Bronnas, kamuolį nukreipęs į belgų vartus.

Atrodė, kad rezultatyviai prasidėjęs kėlinys baigsis minimalia belgų persvara, bet prieš pat teisėjo švilpuką darkart varžovų gynybą terorizavo R. Lukaku, pelnęs savo jau 4-ą įvartį pasaulio čempionate.

Belgas rezultatyviausiųjų sąraše pavijo portugalą Cristiano Ronaldo, kurio sąskaitoje – taip pat 4 įvarčiai. Be to, jis pirmasis po Diego Maradonos nuo 1986 m. per vieną pasaulio čempionatą per dvejas rungtynes pelnė po dublį.

Bet kokias Tuniso viltis antro kėlinio pradžioje nužudė E. Hazardas – 4:1.

Rungtynių paskutinėmis minutėmis dar rinktinės spėjo apsikeisti tiksliomis atakomis.

Po keitimo kėlinio viduryje pasirodęs Michy Batshuayi turėjo kelias progas atidaryti savo įvarčių sąskaitą ir tą puolėjui pavyko padaryti 90 min. (5:1).

Belgų neužtikrinta gynyba spėjo pasinaudoti Wahbi Khazri, kuris sušvelnino triuškinantį rezultatą – 5:2.

Belgai praktiškai užsitikrino vietą aštuntfinalyje, o Tuniso rinktinei liko minimalūs, stebuklui prilygstantys šansai.

***

Belgija galingai startavo planetos pirmenybėse: pirmame mače 3:0 (0:0) sutriuškino Panamos futbolininkus. „Raudonųjų velnių“ sąskaitą atidarė Driesas Mertensas, dublį pridėjo Romelu Lukaku.

Tuniso futbolininkai savo FIFA 2018 starte vos nepateikė staigmenos: iki pat rungtynių su anglais pabaigos rezultatas buvo lygus 1:1. Anglams pergalę lėmė 90 min. pelnytas Harry Kane'o įvartis. Tuniso gretose nuo 11 m žymos baudinį realizavo Ferjani Sassi.

Belgijos ir Tuniso akistata vyko Maskvoje „Spartak“ arenoje, mačui teisėjavo arbitras iš JAV Jairas Marrufo.

Rezultatas

Belgija 5 – 1 Tunisas

6 min. [1:0] Edenas Hazardas (11 m baudinys)

16 min. [2:0] Romelu Lukaku

18 min. [2:1] Dylanas Bronnas

45+2 min. [3:1] Romelu Lukaku

51 min. [4:1] Edenas Hazardas

88 min. [5:1] Michy Batshuayi

90+2 min. [5:2] Wahbi Khazri

Rungtynių įvarčius peržiūrėti galite čia.

Kitos grupės rungtynės tarp Anglijos ir Panamos vyks sekmadienį 15:00 val.

Tunisas pasaulio čempionatuose pergalių neiškovojo jau 40 metų. 1978 m. planetos pirmenybėse, kuriose vyko Argentinoje, Tunisas 3:1 pranoko Meksikos futbolininkus. Tai buvo pirmoji ir vienintelė Tuniso rinktinės pergalė dalyvaujant pasaulio čempionatuose.

Ji dar tris kartus varžėsi planetos pirmenybėse – 1998 m., 2002 m. ir 2006-aisiais, tačiau visuose trijuose čempionatuose pavykdavo pasiekti tik po vienerias lygiąsias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)