Grupės lyderiais buvę meksikiečiai pralaimėjo beviltiškai 0:3 (0:0), bet kartu su švedais pateko į aštuntfinalį, nes kitame mače Vokietijos rinktinė sensacingai 0:2 (0:0) krito nuo Pietų Korėjos.

Švedijos ir Meksikos futbolininkai susitiks su E grupės, kurioje dėl dviejų vietų aštuntfinalyje grumiasi Brazilija, Šveicarija ir Serbija, komandomis.

Švedų pergalę nulėmė trys įvarčiai po pertraukos: 50 min. iš arti pasižymėjo Ludwigas Augustinssonas, 62 min. 11 metrų baudinį realizavo Andreas Granqvistas, o 74 min. kamuolį į savo vartus netyčia nukreipė gynėjas Edsonas Alvarezas.

Kai jau atrodė, kad meksikiečiai su 6 taškais bus priversti atsisveikinti su pirmenybėmis, juos pasiekė netikėtos, bet itin džiugios žinios iš Kazanės, kur pasaulio čempionė Vokietija nesugebėjo pasiekti jai būtinos pergalės prieš pietų korėjiečius.

Rungtynės:

Meksika 0 – 3 Švedija
50' [0 – 1] Ludwigas Augustinssonas
62' [0 – 2] Andreas Granqvistas (11 m)
74' [0 – 3] Edsonas Alvarezas (į savo vartus)

Komandų statistika: Meksika – Švedija

Smūgiai į vartus: 3 – 5
Smūgiai šalia vartų: 8 – 7
Kampiniai: 7 – 3
Nuošalės: 2 – 0
Kamuolio kontrolė: 65 – 35 proc.
Pražangos: 14 – 11.

Rungtynėms Jekaterinburge vadovavo teisėjas iš Argentinos Nestoras Pitana.

Meksikos vyrai prieš tai 1:0 įveikė vokiečius ir 2:1 – korėjiečius, o švedai 1:0 palaužė Azijos atstovus, bet 1:2 apmaudžiai nusileido Vokietijai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)