Vienintelį rungtynių įvartį 66 minutę smūgiu iš toli su rikošetu pelnė saugas Emilis Forsbergas.

Net 11 kampinių kėlę šveicarai per likusį laiką taip ir nebeišsigelbėjo, o per pridėtas minutes, 90+4 min., liko mažumoje, kai už paskutinės vilties pražangą prieš Martiną Olssoną iš aikštės buvo išvarytas Michaelas Langas.

Iš pradžių arbitras Damiras Skomina skyrė 11 metrų baudinį, bet po VAR peržiūros pakeitė savo sprendimą į baudos smūgį. Nepaisant to, skandinavai netrukus išgirdo pergalingą jiems finalinį švilpuką.

Švedai ketvirtfinalyje susikaus su Kolumbijos ir Anglijos, kurios savo santykius išsiaiškins irgi antradienį (nuo 21 val.), poros nugalėtoja.

Tarp aštuonių pajėgiausių turnyro komandų Švedija pateko pirmą kartą nuo 1994-ųjų pirmenybių JAV.

Puikią gynybą demonstravę švedai netikėtai laimėjo F grupę, kurioje aplenkė tiek Meksiką, tiek planetos čempionę Vokietiją, tiek Pietų Korėją.

Savo ruožtu šveicarai E grupėje į priekį praleido tik brazilus ir finišavo antri – aukščiau už serbus ir kostarikiečius.

Rungtynės:

Švedija 1 – 0 Šveicarija po 11 m baudinių – 4:3
66' [1 – 0] Emilis Forsbergas

Komandų statistika: Švedija – Šveicarija

Smūgiai į vartus: 3 – 4
Smūgiai šalia vartų: 6 – 5
Kampiniai: 3 – 11
Nuošalės: 1 – 0
Kamuolio kontrolė: 37 – 63 proc.
Pražangos: 11 – 13.

Rungtynėms teisėjavo slovėnas Jure'as Praprotnikas.

Geriausias Šveicarijos futbolininkų rezultatas planetos pirmenybėse – šešta vieta 1950 metais, o Švedijos – antra vieta 1958-aisiais, kai namų čempionato finale 2:5 buvo pralaimėta Brazilijai su Pele.

Jau žinomos trys ketvirtfinalio poros:

penktadienis, birželio 6 d.

17 val. Urugvajus – Prancūzija (Žemutinis Naugardas)

21 val. Brazilija – Belgija (Kazanė)

šeštadienis, birželio 7 d.

18 val. Švedija – Kolumbija/Anglija(Samara)

21 val. Rusija – Kroatija (Sočis)

Aštuntfinalyje suklupsiančioms rinktinėms iš FIFA atiteks po 12 mln. JAV dolerių, tuo metu tos, kurios pateks į ketvirtfinalį, užsitikrins po mažiausiai 16 mln. JAV dolerių.

Šis mačas buvo jau 50-asis Švedijos rinktinei pasaulio čempionatuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)