Nors Rusijos nacionalinė komanda pralaimėjo, apmaudą greitai pakeitė plojimai žaidėjams, o išėję į gatves sirgaliai garsiai skandavo šalies vardą, šoko bei dainavo.

„Mūsų vaikinai padarė nuostabų darbą. Esame jiems labai dėkingi už tokį pasirodymą. Pasiekti ketvirtfinalį yra šaunu“, – kalbėjo vienas Rusijos rinktinės gerbėjų.

Nors stadione šeštadienį neapsilankė Vladimiras Putinas, Kremliaus atstovas spaudai Dimitrijus Peskovas atskleidė, kad prezidentas stebėjo rungtynes, o po rungtynių paskambinęs komandai vadino žaidėjus herojais.

„Jis stebėjo rungtynes ir aistringai palaikė mūsiškius. Pralaimėjome teisingoje ir garbingoje kovoje. Nors ir pralaimėjo, mūsų vyrukai yra nuostabūs, jie visi yra herojai. Aikštėje jie galėjo palikti gyvybę. Mes labai jais didžiuojamės“ – sakė D. Peskovas.

Rusijos rinktinei tai buvo geriausias pasaulio čempionatas nuo Sovietų Sąjungos laikų. Šios šalies futbolo gerbėjai tikisi, kad nacionalinės komandos laukia šviesi ateitis.

„Pirmą kartą po labai ilgos pertraukos žaidėme ketvirtfinalyje. Normalu, kad vos sugrįžę į tokį lygį negalime iškart tapti čempionais. Viskas ateis su laiku“, – žiniasklaidoje cituojama Rusijos rinktinės gerbėja.

Rusijos pagarba rinktinei atsispindėjo ir žiniasklaidoje. Didžiausi šalies sporto naujienų tinklalapiai antraštėse didelėmis raidėmis šalia futbolininkų nuotraukų rašė žodį ačiū.

Sekmadienio popietę Maskvoje įvyks iškilmingas Rusijos rinktinės žaidėjų susitikimas su sirgaliais.

„Bičiuliai! Paliekame turnyrą su ašaromis akyse, tačiau aukštai iškeltomis galvomis. Ačiū visiems už palaikymą ir tikėjimą. Ačiū jums už viską, esate geriausi fanai pasaulyje“, – rašoma oficialiame Rusijos rinktinės pranešime.

Tuo metu į pusfinalį žengę kroatai gyrė aukščiau savo galimybių ribų iššokusius rusus už kovą, tačiau po saldžios pergalės prisiminė ir Ukrainą.

Per pratęsimą Kroatijai įvartį pelnęs Domagojus Vida kartu su rinktinės skautu Ognjenu Vukojevičiumi po rungtynių nusifilmavo ištardami Ukrainos didvyrius šlovinantį šūkį.

D. Vida didžiąją savo karjeros dalį praleido Kijevo „Dinamo“ klube, o būtent šios komandos skautu dirba 2008-2015 metais pats Ukrainoje žaidęs O. Vukojevičius.

Rusijos žiniasklaidos klausimų dėl šio vaizdo įrašo greitai sulaukęs D. Vida suskubo pareikšti, jog nenori kalbėti apie politiką, o šis kroatų šūkis tebuvo pokštas ir linkėjimai bičiuliams „Dinamo“ klube.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1732)