Urugvajiečiai po dviejų įspūdingų Edisono Cavani įvarčių 7 ir 62 minutėmis šventė pergalę 2:1 (1:0) ir eliminavo portugalus.

Pastariesiems buvo trumpam pavykę išlyginti rezultatą, kai 55 min. po kampinio galva pasižymėjo gynėjas Pepe, bet jau po kelių minučių E. Cavani technišku šūviu vienu lietimu į tolimąjį vartų kampą grąžino persvarą urugvajiečiams.

Vėl be įvarčio liko portugalų žvaigždė Cristiano Ronaldo, kuris per visą savo karjerą šio turnyro atkrintamosiose taip ir nėra įmušęs nė vieno įvarčio per 514 minučių.

4 įvarčius grupių etape pelnęs C. Ronaldo iškrito iš kovos dėl čempionato „Auksinio batelio“, nes anglo Harry Kane'o sąskaitoje – 5 tikslūs smūgiai.

Gali būti, kad tai – paskutinis toks turnyras Cristiano. Per kitą pasaulio čempionatą 2022-aisiais Katare jam bus jau beveik 38-eri metai.

Pietų Amerikos atstovai kitame kitame etape, ketvirtfinalyje, susigrums su Prancūzijos futbolininkais, kurie 4:3 eliminavo planetos vicečempionę Argentiną.

Rungtynės:

Urugvajus 2 – 1 Portugalija
7' [1 – 0] Edison Cavani
55' [1 – 1] Pepe
62' [1 – 2] Edison Cavani

Komandų statistika: Urugvajus – Portugalija

Smūgiai į vartus: 3 – 5
Smūgiai šalia vartų: 2 – 7
Kampiniai: 2 – 10
Nuošalės: 0 – 1
Kamuolio kontrolė: 39 – 61 proc.
Pražangos: 13 – 13.

Rungtynėms Sočyje teisėjavo meksikietis Cesaras Ramosas.

Paskutinėse planetos pirmenybėse Brazilijoje tiek urugvajiečiai, tiek portugalai nesužibėjo: pirmieji krito aštuntfinalyje nuo Kolumbijos, o antrieji net neišsikapanojo iš grupės.

Turnyrą Rusijoje abi komandos pradėjo sėkmingai. Urugvajus sausai laimėjo visus tris žaistus mačus ir tapo A grupės nugalėtoju, o Portugalija B grupėje tik dėl įvarčių santykio į priekį praleido Ispaniją.

1930 ir 1950 metų čempionas Urugvajus paskutinį kartą tolimą žygį pasaulio čempionate atliko 2010-aisiais Pietų Afrikoje, kai nukeliavo iki pat pusfinalio.

Tuo metu Portugalija dar nėra triumfavusi planetos pirmenybėse. 1966 ir 2006 m. ji pasiekė pusfinalį, bet tenkinosi atitinkamai trečia ir ketvirta pozicijomis.

Įdomu, kad 2006 m. aštuntfinalyje tarp Portugalijos ir Nyderlandų (1:0) buvo parodyta net 20 kortelių – 16 geltonų ir 4 raudonos. Į rekordų knygą patekusį Niurnbergo mūšiu pramintą mačą, kuriam vadovavo rusų teisėjas Valentinas Ivanovas, abi komandos baigė tik su 8 žaidėjais ir vartininku.

Auksinis kamuolys, įteikiamas geriausiam čempionato žaidėjui, per visą istoriją tik du kartus atiteko ne puolėjui: 1930 m. jį laimėjo Urugvajaus gynėjas Jose Nasazzi, o 2002 m. – Vokietijos vartininkas Oliveris Kahnas. Jei urugvajiečiai laimėtų šias pirmenybes, rimtu pretendentu į šį titulą būtų jų kapitonas Diego Godinas, cementuojantis visą gynybą.

Aštuntfinalyje suklupsiančioms rinktinėms iš FIFA atiteks po 12 mln. JAV dolerių, tuo metu tos, kurios pateks į ketvirtfinalį, užsitikrins po mažiausiai 16 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (456)