Nors dubliai ir „hat-trickai“ liejosi laisvai, pati žaidimo kokybė, ypač gynyboje, tikrai nebuvo aukšto lygio arba čempioniška: bent pusė įvarčių krito po akivaizdžių gynėjų arba vartininko klaidų, o paskutinis portugalų baudos smūgis taip pat gimė po kvailos Gerardo Pique pražangos tiesiai prieš savo vartus.

Sužaidus vos 132 sekundes ispanų gynėjas Nacho suteikė pretekstą teisėjui skirti 11 metrų baudinį: Cristiano Ronaldo meistriškai griuvo išvydęs priekyje pastatytą varžovo koją ir išsikovojo teisę stoti prie žymos bei išvesti savo komandą į priekį – tą jis ir padarė.

Netrukus kapitono pavyzdžiu pasekė ir Pepe, kuris 23 min. po tolimo Ispanijos rinktinės perdavimo krito ant vejos it trenkus žaibui ir paliko Diego Costą su kamuoliu mušti išlyginamąjį įvartį.

Pačioje pirmo kėlinio pabaigoje – dar viena nepaaiškinama klaida: vienu iš geriausių vartininkų pasaulyje laikomas Davidas de Gea nesugavo tiesiai į vartų vidurį skriejusio kamuolio po C. Ronaldo smūgio iš toli ir leido Portugalijai dar kartą išsiveržti į priekį.

Antrą kėlinį Ispanijos futbolininkai pradėjo dviem D. Costos ir Nacho įvarčiais, pelnytais po gražių kombinacijų, tačiau 86 min. G. Pique visiškai be reikalo pargriovė nugara į vartus stovėjusį ir net ne į priekį judėjusį C. Ronaldo, kuris netrukus puikiu baudos smūgiu ir išplėšė lygiąsias.

Tai buvo pirmasis portugalų kapitono įvartis, pelnytas baudos baudos smūgiu Europos ir pasaulio čempionatuose, iš 45-ių bandymų.

Tiesa, G. Pique po dvikovos apkaltino portugalą vaidyba.

„Ten nebuvo jokios pražangos. Tiesiog C. Ronaldo turi tendenciją visada griūti, o teisėjai tuo patiki“, – sakė jis.

„Hat-tricku“ pasižymėjęs C. Ronaldo tapo vyriausiu jo autoriumi planetos pirmenybių istorijoje – portugalui penktadienį buvo 33-eji metai ir 130 dienų.

„Jaučiuosi labai laimingas. Tai – mano pirmasis „hat-trickas“ pasaulio čempionatuose. Ispanai turėjo savo progų, bet rezultatas mums yra geras. Sužaidėme lygiosiomis su favoritais ir tuo džiaugiamės.

Pasaulio taurė tik prasidėjo. Mūsų pirminis tikslas yra įveikti grupės etapą, o tada žiūrėsime. Esame kandidatai, o ne favoritai. Mūsų komanda gera ir jaučiamės gerai“, – kalbėjo Cristiano.

Tuo metu „Manchester United“ klube po 230 tūkstančių eurų per savaitę uždirbantis D. de Gea sublizgėjo iš blogosios pusės: ispanas per visas rungtynes taip ir neatrėmė nė vieno smūgio – praleido tris iš trijų, kurie skriejo į vartų plotą.

Maža to, kad suklydo epizode, kai buvo įmuštas antrasis įvartis, D. de Gea neatspėjo, į kurią pusę C. Ronaldo smūgiuos 11 m baudinį, ir nesureagavo į baudos smūgį, per kurį, beje, išsirinko prastą poziciją ir tik pritūpė bei pasuko galvą pasigrožėti vaizdu, kaip kamuolys suspurda jo vartų tinkle.

Nors dėl pastarųjų įvarčių jo kaltinti ir negalima, pasaulinio lygio vartininkas, tikėtina, kuriame nors viename iš epizodų būtų bent krustelėjęs teisinga kryptimi.

Pats D. de Gea po juodojo penktadienio teisinosi, kad tas antras C. Ronaldo smūgis nebuvo toks paprastas, kaip visiems atrodė.

Visgi tai nepadėjo: po tokio prasto pasirodymo D. de Gea sulaukė negailestingo internautų kirčio ir pašaipų: ispaną fanai sutapatino su UEFA Čempionų lygos finalo nelaimėliu Lorisu Kariusu iš „Liverpool“, tikino, kad net jų močiutė būtų padariusi geresnį darbą, ir šmaikštavo, jog jam nebijotų duoti savo merginos mobiliojo numerio, nes D. de Gea vis tiek nesugebėtų jo išsaugoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)