„Gėda Putinui. Gėda Rusijai kaip čempionato organizatorei. (...) Jeigu užklumpa lietus, šeimininkas turi pasirūpinti, kad svečiai jaustųsi patogiai ir gerai“, – LRT televizijos laidai „Laba diena, Lietuva“ komentavo specialistas.

Kaip aiškina A. Lydeka, remiantis protokolu, pirmasis skėtis turėjo būti skirtas aukščiausio rango svečiui.

Tokia uždarymo ceremonijoje buvo Kroatijos prezidentė Kolinda Grabar-Kitarovič, mat prezidentė moteris pagal protokolą yra aukščiau nei prezidentas vyras, nepaisant valstybių, kurioms jie vadovauja, dydžio.

Antrasis skėtis, kaip aiškina A. Lydeka, turėjo būti skirtas Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui ir tik trečiasis – Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

„Jeigu jie (apsaugos darbuotojai – LRT.lt) nežino ir pirmiausia padavė lietsargį savo prezidentui, savajam carui, kurį vieną tiktai mato, tai pats V. Putinas turėtų teisingai įvertinti [situaciją] ir iš karto tą lietsargį atiduoti aukščiausio rango svečiui. Deja, V. Putinas nesusiorientavo, nes, matyt, jaučiasi vienintelis svarbus toje aplinkoje“, – kalba protokolo ir etiketo žinovas.

Tai, kad Rusijos prezidentas nesumojo pasiūlyti savo skėčio už kelių metrų šlapusiai Kroatijos valstybės vadovei, privertė kraipyti galvas ir kai kuriuos žiūrovus.

„Tikrasis rusiškas svetingumas“, – socialiniame tinkle šaipytis ėmė internautai.

„Putino Maskva – Putino ir skėtis“, – ironizavo kiti.

Beje, pasibaigus oficialioms ceremonijoms ir veiksmui persikėlus į Lužnikų stadiono rūbines situacija pasikartojo.

Valstybių galvos kartu nuėjo pasveikinti švenčiančių Prancūzijos futbolininkų. Kai šie ėmė laistytis šampanu, apsaugos darbuotojas vėl suskubo pridengti V. Putiną nuo purslų skėčiu.