Prieš 60 metų Pele tapo ketvirtuoju jaunuoliu (iki 20 metų), pelniusiu daugiau nei vieną į įvartį pasaulio čempionato rungtynėse. Prancūzas Kylianas Mbappe tapo penktuoju.

48 metai praėjo nuo atkrintamųjų varžybų dvikovos, kurioje laimėjo dviem įvarčiais atsilikusi komanda. Šiame pasaulio čempionate tai pavyko padaryti Belgijai, kuri, atsilikdama aštuntfinalyje 0:2 sugebėjo įveikti Japoniją 3:2. Paskutinį kartą tai buvo pavykę padaryti Vakarų Vokietijos rinktinei, kuri atsilikdama dviem įvarčiais 3:2 nugalėjo Angliją. Tai įvyko Meksikoje vykusiose planetos pirmenybėse 1970 metais.

Belgijos rinktinė

40 milijonų – tiek žiūrovų stadionuose per visą istoriją stebėjo pasaulio čempionatų rungtynes. Šią ribą pavyko kirsti per Švedijos – Šveicarijos dvikovą. Turnyro žiūrovų rekordas buvo pasiektas 1994 metais JAV (3,59 mln.), antroje vietoje rikiuojasi Brazilija 2014 metais (3,43), trečioje – Vokietija 2006 metais (3,36). Rusijoje FIFA 2018 turnyrą jau matė 2,58 mln. žiūrovų.

31 iš 146 Rusijoje pelnytų įvarčių (21 proc.) buvo pelnytas po 80-os minutės.

28 baudinius nuo 11 m ribos teisėjas jau skyrė FIFA 2018 turnyre. Tai – pasaulio čempionatų rekordas. Iš jų 21 buvo sėkmingai realizuotas.

22 iš 56 mačų po pirmojo kėlinio baigėsi be įvarčių. Tačiau tik vienas iš jų visų baigėsi nulinėmis lygiosiomis (Danija – Prancūzija). Iki tol buvo sužaistos 37 rungtynės iš eilės, kur buvo pelnytas bent vienas įvartis. Ši serija – taip pat pasaulio čempionatų rekordas.

17 rungtynių pasaulio čempionate su kapitono raiščiu ant rankos. Rafa Marquezas pagal šį rodiklį pagerino Diego Maradonos rekordą. Meksikietis taip pat tapo vieninteliu žaidėju, ryšėjusiu kapitono raištį penkiuose pasaulio čempionatuose ir trečiuoju, žaidusiu penkiose planetos pirmenybėse. Iki jo tai padaryti pavyko tik Antonio Carbajaliui ir Lotharui Matthausui.

Rafaelis Marquezas

10 įvarčių į savus vartus jau pelnyta šiame pasaulio čempionate. Tai – naujas rekordas. Ankstesnis – 6 įvarčiai į savus vartus – buvo pasiektas 1998 metais Prancūzijoje. Marokietis Azizas Bouhaddouzas pelnė vėlyviausią įvartį pasaulio čempionatų istorijoje į savus vartus (95 min. dvikovoje su Iranu), o rusas Sergejus Ignaševičius tapo vyriausiu žaidėju (39 metai bus liepos mėnesį), pelniusiu įvartį į savus vartus.

Sergio Ramosas, Sergejus Ignaševičius

7 iš eilės pasaulio čempionatus Meksikos rinktinė niekaip neperkopia aštuntfinalio barjero. Per septynias su puse valandos žaidimo prieš Brazilija per visus susitikimus El Tri nepelnė nė vieno įvarčio, o į savus vartus praleido 13.

6 įvarčius Harry Kane'as pelnė būdamas Anglijos rinktinės kapitonu ir susilygino su Diego Maradonos rekordu pasaulio čempionatuose. 24 metų puolėjas taip pat susilygino su kitu anglu Gary Linekeriu, kuris tiek įvarčių pelnė 1986 metais Meksikoje.

Harry Kane'as

3 iš eilės pasaulio čempionatuose titulą gynusi rinktinė iškrito iš turnyro po grupių etapo. 2010 metais taip buvo eliminuota Italija, o 2014 metais – Ispanija.

Thomas Muelleris

2 vartininkai pasaulio čempionatų istorijoje 11 m baudinių serijoje sugebėjo atremti tris smūgius. Šiame turnyre tai padarė Kroatijos rinktinės vartų sargas Danijelis Subašičius, o prieš 12 metų tai pirmajam pavyko portugalui Ricardo.

Danijelis Subašičius

0 procentų – toks 11 m baudinių realizacijos prakeiksmas persekioja 8-uoju numeriu pažymėtus Anglijos rinktinės marškinėlius vilkinčius futbolininkus per keturias šių varžybų baudinių serijas. Chrisas Waddle'as, Davidas Batty, Frankas Lampardas ir Jordanas Hendersonas, vilkėję 8 numeriu pažymėtus marškinėlius 1990, 1998, 2006 ir 2018 metais, nepelnė įvarčio per 11 m baudinių seriją. Laimei, J. Hendersono nesėkmė netapo lemiama Garetho Southgate'o auklėtiniams Rusijoje – laimėję pirmąją istorijoje 11 m baudinių seriją anglai įveikė Kolumbiją ir žengė į ketvirtfinalį, kur jų laukia švedai.

Pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalių tvarkaraštis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)