Lenkijos rinktinėje beveik nepastebimas liko Robertas Lewandowskis: komandos lyderis vos porą kartų smūgiavo į vartus ir tik kartą rimtai grasino afrikiečių vartams.

Miuncheno „Bayern“ puolėjas visiškai buvo atkirstas nuo Lenkijos atakas kūrusių savo komandos draugų.

Senegalo rinktinė tiesiog naudojosi varžovų klaidomis. 38 min. nepasisekė gynėjui Thiago Cionekui, kuris po Idrissa Gana Gueye smūgio paskutinis lietė kamuolį, šis po rikošeto įriedėjo į vartus.

Antrame kėlinyje 60 min. absurdiška lenkų klaida pasinaudojo Mbaye Niangas, padvigubinęs Senegalo pranašumą.

Nors Lenkijai priklausė kamuolio kontrolė, tačiau labai retai kada lenkai kėlė rimtesnį pavojų afrikiečių vartams.

Rungtynių pabaigoje lenkų sirgalių viltys atgijo: 86 min. Grzegorzas Krychowiakas smūgiu galva sušvelnino rezultatą. Nors per likusias minutes lenkai užspaudė afrikiečius, tačiau labai rimto pavojaus Senegalo vartininkui Khadimui N'Diaye nesukėlė.

Lenkijai labai trūko traumuoto rinktinės gynybos lyderio Kamilio Gliko. Vidurio gynėjas susižeidė prieš pat pasaulio čempionatą.

Terangos Liūtais vadinama Senegalo rinktinė pasaulio čempionate žaidžia antrą kartą. Debiutas 2002 metais buvo itin sėkmingas – turnyro starte nugalėta čempionė Prancūzija ir pasiektas ketvirtfinalio etapas.

Aštrius šios Afrikos komandos nagus pajuto ir lenkai. Senegaliečių gretose pastebima buvo „Liverpool“ žvaigždė Sadio Mane, kuris ne tik aktyviai dalyvavo kuriant atakas, bet ir nevengė darbo gynyboje.

Rezultatas

Lenkija 1 – 2 Senegalas

38 min. [0:1] Thiago Cionekas (į savo vartus)

60 min. [0:2] Mbaye Niangas

86 min. [1:2] Grzegorzas Krychowiakas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)