Kėlinį pirmavę serbai nei pergalės, nei lygiųjų išsaugoti nesugebėjo – 1:2 (1:0).

Serbijos komanda į priekį išsiveržė jau 5 minutę, kai puikiu smūgiu galva kamuolį į vartų tinklą pristatė Aleksandras Mitrovičius.

Tačiau antras kėlinys prasidėjo pagal priešingą scenarijų: 52 min. Granitas Xhaka fantastišku šūviu iš toli išlygino rezultatą – 1:1.

Kai jau pakvipo lygiosiomis, 90 min. vienas nuo visų pabėgo Xherdanas Shaqiri ir, laimėjęs akistatą prieš vartininką, išplėšė svarbią pergalę Šveicarijai – 2:1. Džiaugsmo apimtas įvarčio autorius nusiplėšė nuo savęs marškinėlius ir su malonumu užsidirbo geltoną kortelę.

Paskutiniame E grupės ture Serbija kovos su Brazilija, o Šveicarija – su Kosta Rika.

Brazilams ir šveicarams visiškai užteks ir lygiųjų, tuo metu serbai privalės laimėti arba iškovoti bent tašką ir sulaukti solidžios dovanos iš kostarikiečių.

Rungtynės:

Serbija 1 – 2 Šveicarija
5' [1 – 0] Aleksandras Mitrovičius
52' [1 – 1] Granitas Xhaka
90' [1 – 2] Xherdanas Shaqiri

Komandų statistika: Serbija – Šveicarija

Smūgiai į vartus: 3 – 5
Smūgiai šalia vartų: 7 – 8
Kampiniai: 3 – 7
Nuošalės: 0 – 3
Kamuolio kontrolė: 42 – 58 proc.
Pražangos: 17 – 12.

Rungtynėms vadovavo teisėjas iš Vokietijos Felixas Brychas.

Įdomu, kad į Kaliningradą palaikyti savo šalies komandos trys šveicarai atvyko netradicine transporto priemone – traktoriumi. 1800 km atstumą jie įveikė per dvi savaites.

Serbai pirmame ture 1:0 įveikė kostarikiečius, o šveicarai sužaidė lygiosiomis 1:1 su brazilais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)