Pusantro kėlinio nieko prieš kovinguosius nigeriečius negalėję padaryti poros favoritais laikyti prancūzai sulaukė arbitro iš JAV malonės.

Dar 38 min. jis privalėjo skirti 11 metrų baudinį į Hugo Lloriso ginamus vartus po to, kai pakėlus kampinį Patrice Evra, nesigėdydamas arbitro, iš nugaros rankomis apkabino varžovų puolėją Peterį Odemwingię ir neleido šiam pašokti, nors kamuolys skriejo būtent jam ant galvos ir situacija galėjo baigtis įvarčiu. Kas įdomiausia, kad M. Geigeris puikiai matė šį epizodą ir po jo nuėjo pasišnekėti su prancūzu, tačiau tuo viskas ir baigėsi, rašo portalas redcardtheref.com

Patrice Evra meiliai apkabino varžovą

54 min. Blaise Matuidi atvira koja atakavo ir traumavo Ogenyį Onazį ir šis iš aikštės buvo išgabentas tiesiai į ligoninę. Tačiau M. Geigeris prasikaltusiajam parodė tik geltoną kortelę ir taip paliko Prancūzijos rinktinę žaisti 11-a prieš 11-a. Afrikiečiams teliko griebtis už galvų, nes šiose pirmenybėse raudonos kortelės buvo rodomos ir už kur kas menkesnes pražangas, pavyzdžiui, italo Claudio Marquizio pavojingą žaidimą prieš urugvajietį Egidio Arevalo.

Labai liberaliai nusiteikusiam arbitrui pirmadienį pro akis prasprūdo ir tai, kad Olivier Giroud alkūne mostelėjo Johnui Obi Mikeliui į veidą, o Yohanas Cabaye – Victorui Mossesui. Abu jie net nebuvo įspėti geltonomis kortelėmis. Toks arbitro neryžtingumas pribloškė ir eurosport.com analitikus.

Galiausiai nenubausti likę prancūzai dvikovos pabaigoje 2:0 (pasižymėjo 79 ir 90 min.) palaužė Nigerijos futbolininkus ir žengė į turnyro ketvirtfinalį. Afrikos žemyno atstovų treneris 52-ejų metų Stephenas Keshi po šių rungtynių ne tik užsipuolė teisėją, bet ir pats atsistatydino.

„Man pataikė alkūne į veidą ir teisėjas tai matė, bet nieko nedarė. Tai buvo labai blogai. Jei tu pamatai tokį veiksmą, turi kažką daryti. Kiekvienas kovoja už savo šalį kaip tik gali, bet teisėjas šiandien mums tikrai nepadėjo. Manau, kad O. Onazi lūžo čiurna“, – nusivylęs teisėjavimu pareiškė J. O. Mikelis.

Minėtas O. Onazi viename socialiniame tinkle pasidalino nuotrauka su savo jau sugipsuota kaire koja ir padėkojo visiems už palaikymą. Kuriam laikui iš rikiuotės iškrito šis Romos „Lazio“ saugas, kol kas nepranešama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)