Įtakingas rusų verslininkas, kuriam priklauso ir beveik 10 proc. kompanijos „Lukoil“ akcijų, Rusijos žiniasklaidai įvertino sekmadienį pasibaigusį pasaulio čempionato finalą.

Apie futbolą mėgstantis pasisakyti buvęs kariškis neslėpė, kad žiūrėdamas įsimintiną finalą tarp Prancūzijos ir Kroatijos jautė kartėlį.

Anot L. Feduno, nors rungtynės ir buvo labai įdomios, jose turėjo dalyvauti Rusijos, o ne Kroatijos futbolininkai.

„Tai buvo geriausias finalas iš tų, kuriuos aš mačiau per savo gyvenimą. O mačiau daug, tarp jų ir 1998-ųjų finalinę kovą. Šis finalas, vertinant intrigos ir kokybės prasme buvo pats geriausias. Įdomumo pridėjo vartininko klaida, pamatėme ir naujos superžvaigždės – Kyliano Mbappe – gimimą. Tačiau visą laiką neapleido nusivylimo jausmas – vietoje kroatų finale turėjome būti mes“, – dėstė 62-ejų naftos verslo magnatas.

„Sport-Express“ žurnalisto paklaustas, ar yra įsitikinęs tuo, ką sako, milijardierius išliko tvirtas.

„Esu tuo užtikrintas. Prisiminkite ketvirtfinalio rungtynes su Kroatija – mes jiems nė kiek nenusileidome, o kartais netgi buvome geresni“, – atkrintamųjų varžybų mačą, kuriame rusai kroatams nusileido tik po baudinių serijos, prisiminė L. Fedunas.

„Aš manau, kad kroatai šitame čempionate iššoko gerokai aukščiau bambos. Ir tuo pačiu tapo nacionaliniais herojais ilgam laikui“, – pažymėjo vyras.

„Rusijos rinktinė nenuvylė, nenusileido tarptautinio futbolo grandams. Gal trūko viešųjų ryšių ir pozityvių emocijų, tačiau mes juos turime palaikyti. Dar kartą tiesiai šviesiai reikia pagarsinti, kad mūsų žaidėjai nėra prastesni už pripažintas žvaigždes“, – aiškino jis.

Iš L. Feduno lūpų liejosi pagyros prancūzų talentui K. Mbappe, o brazilų žvaigždę Neymarą rusas aštriai sukritikavo.

„Neymaro aš apskritai nelaikyčiau megažvaigžde, kadangi jis kol kas labiau viešųjų ryšių produktas nei realus futbolo genijus. O Mbappe turi visas lyderio ir žvaigždės savybes, kurias jau pademonstravo – greitį, smūgį, protą. Greitai pamatysime, ar jis turi ir charakterį, kurio prireiks susidūrus su augančiu dėmesiu. Bet kuriuo atveju, jis yra unikalus žaidėjas“, – dėstė rusas.

„Forbes“ duomenimis, L. Feduno turtas šiuo metu siekia apie 6,9 milijardo JAV dolerių.

Pastaruoju metu milijardierius daug investuoja į futbolo klubą „Spartak“, kuriam jau yra skyręs per 500 mln. JAV dolerių.

Pasaulio čempionato finale Prancūzija nugalėjo Kroatijos futbolininkus 4:2.

L. Feduno išgirta Rusijos rinktinė prieš čempionatą buvo itin kritikuojama, tačiau užtikrintai įveikė grupių etapą, aštuntfinalyje sensacingai eliminavo blankiai atrodžiusią Ispaniją, o ketvirtfinalyje nusileido būsimiems vicečempionams kroatams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (289)