1986 metų pasaulio čempionas pašėlo jau 14-ąją rungtynių minutę, kai pirmąjį savo įvartį Rusijoje įmušė Lionelis Messi. D. Maradona tuomet šoko iš savo vietos ir akivaizdžiai patyrė ekstazę.

Prieš rungtynes energingai atrodęs ir su Nigerijos rinktinės marškinėliais pasipuošusia mergina šokęs 57-erių argentinietis vėliau tribūnoje buvo pastebėtas snaudžiantis. Pavargusį legendinį futbolininką išbudino tik kartu rungtynes stebėjusių bičiulių kalbos.

Argentiniečiai tik rungtynių pabaigoje dramatiškai pelnė pergalingą įvartį, leidusį Nigeriją nugalėti 2:1 bei išvengti iškritimo iš čempionato, o tokio fiasko išvengusios rinktinės legenda po įvarčio vėl nevaldė savo emocijų.

D. Maradona triumfuodamas nesidrovėjo Nigerijos rinktinės gerbėjams parodyti nepadorius gestus. Buvęs futbolininkas du savo šalies rinktinės įvarčius įprasmino iškeldamas du vidurinius pirštus.

Buvo pastebima, jog vaikščiodamas po tribūną D. Maradona jaučiasi kiek apsvaigęs. Ilgametę Argentinos futbolo legendos priklausomybę nuo kokaino prisimenantys sirgaliai abejojo, ar jį apsvaigino rungtynių emocijos.

D. Maradonos vakaras Sankt Peterburge baigėsi ligoninėje. Argentiniečiui į stadioną buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba, kuri nugabeno jį į artimiausią gydymo įstaigą, kur jam buvo tikrinamas širdies darbas.

Sirgaliai tikisi, kad nė vienerių Argentinos rungtynių šiame čempionate nepraleidęs D. Maradona spės atsistoti ant kojų iki šeštadienio, kai jo šalies rinktinė aštuntfinalyje surems ginklus su Prancūzija.

Skandalingasis D. Maradona, kartu su Valdu Ivanausku dirbantis Bresto „Dinamo“ klube Baltarusijoje, savo elgesiu tribūnose Rusijoje stebino ir anksčiau: jis pasižymėjo rasistiniais gestais, taisyklių ignoravimu rūkant cigarus ir emocingomis reakcijomis.

Argentinos futbolo dievukas prieš 17 metų patyrė infarktą, kurį sukėlė kokaino perdozavimas. Jis dalyvavo keliuose reabilitacijos kursuose, tačiau vis tiek neatsispyrė narkotikams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)