Itin daug dėmesio Rusijos žiniasklaidoje sulaukiantis kroatas jau tris kartus atsiprašė ir tai padarė net rusų kalba, tačiau vietiniai nesirengia jam atleisti.

Atrodytų, visas triukšmas kilo lygioje vietoje. Kelerius metus Kijevo „Dynamo“ aprangą vilkėjęs D. Vida į kamerą rūbinėje sušuko „Šlovė Ukrainai“, o asmeniniam vaizdo įrašui išplitus internetinėje erdvėje, sureagavo ir FIFA.

Gynėjui buvo skirtas įspėjimas už politinio turinio žinutę, o jo draugui ir rinktinės skautui Ognjenui Vukojevičiui, pergalę skyrusiam Ukrainai – per 12 tūkst. eurų bauda. Pastarąjį kroatų delegacija buvo priversta išsiųsti namo, kad nuramintų kilusias aistras.

D. Vida tąsyk aiškino, kad tiesiog juokavo ir neturėjo jokių politinių užmojų, tačiau jo žodžių niekas neišgirdo.

Vėliau internete pasirodė naujas vaizdo įrašas, kur kroatų futbolininkas – vėl su alumi rankoje – sušunka „Šlovė Ukrainai“, tačiau taip ir liko neaišku, kada jis buvo nufilmuotas.

Blėstančiam skandalui vėl įsiliepsnoti leido D. Vidos perduoti linkėjimai Kijevo restoranui „Belgrad“.

Rusijos žiniasklaidai tai buvo dar viena paranki citata – „Dek, Belgrade“ vertimas dviprasmiškai pasiuntė žinutę, neva D. Vida rusų draugams serbams linki mirties.

Kad ir kaip stengėsi, Kroatijos futbolo federacijai nepavyko nuslopinti skandalo – tai galima buvo suprasti ir iš švilpimo „Lužnikų“ stadione trečiadienį, vos D. Vidai prisilietus prie kamuolio.

Tačiau paties tai gynėjo neišmušė iš vėžių.

„Man tai netrukdė, Žinau, kad padariau klaidą ir noriu dar kartą atsiprašyti Rusijos žmonių. Toks gyvenimas, mokomės iš klaidų“, – rusiškai po pusfinalio kalbėjo futbolininkas.

Dar kartą atsiprašymą jis ištarė žiniasklaidai skirtoje zonoje: „Suprantu, kad suklydau. Aš tik perdaviau linkėjimus draugams ir Kijevo restoranui. Gerbiu ir ukrainiečius, ir rusus, ir serbus, su kuriais žaidžiau ir žaidžiu komandoje“.

Anot D. Vidos, jau trečią pratęsimą atkrintamosiose varžybose sužaidę kroatai nepavargsta todėl, kad jų „širdys yra tokios didelės, kaip Rusija“. Dar vieną sparnuotą citatą jis paleido ir apie „didelius kroatų kiaušius“ – kitais žodžiais tariant, kietą charakterį.

Rusijos žiniasklaidai D. Vida užkliuvo ir po pusfinalio pergalės prieš anglus, kai tiesiai iš kroatų drabužinės tiesioginę transliaciją į savo „Instagram“ paskyrą darė vartininkas Danielis Subašičius. Ten D. Vida su alaus buteliu rankoje traukė nacionalinę pergalės dainą, jam pritarė ir vartininkas.

Didelio palaikymo iš Ukrainos – žadėjo sumokėti visas galimas su skandalu susijusias išlaidas – sulaukęs D. Vida sekmadienį su Kroatijos rinktine pirmą kartą žais pasaulio čempionato finale. Ten jau laukia Belgijos rinktinę įveikę prancūzai.

Panašu, kad Rusijos žiniasklaidos kanalai seks kiekvieną kroatų gynėjo žingsnį iki pat pirmenybių pabaigos ir naudosis šio politinę potekstę turinčio skandalo dividendais. Tokį scenarijų žada ir į antraštes patekęs retorinis klausimas: „Vida atsiprašė Rusijos. Ar jūs jam atleidote?“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1091)