Prancūzų dienraštis „L'Equipe“ skelbia, kad geriausiu jaunuoju žaidėju išrinktas ir sidabriniu kamuoliu apdovanotas K. Mbappe paaukojo savo čempionato uždarbį labdarai.

„Sports Illustrated“ duomenimis, K. Mbappe vidutiniškai uždirbo apie 19,2 tūkst. EUR už rungtynes ir 299,2 tūkst. EUR už pergalę čempionate.

Kadangi jaunasis futbolininkas žaidė septyneriose rungtynėse, skaičiuojama, kad jo čempionato uždarbis siekė apie 433,6 tūkst. EUR.

Kaip praneša „Business Insider“, K. Mbappe nusprendė šiuos pinigus paaukoti asociacijai „Premiers de Cordee“, kuri rūpinasi, kad neįgalūs vaikai turėtų galimybę sportuoti.

„Jis – nuostabus žmogus. Kai K. Mbappe nėra labai užsiėmęs, jis su malonumu su mumis susisiekia. K. Mbappe ir vaikus sieja graži draugystė, jis visada jiems randa padrąsinamąjį žodį. Kartais atrodo, kad žaidimas su vaikais jam teikia daugiau malonumo nei patiems vaikams“, – džiaugėsi asociacijos vyriausiasis vadybininkas Sebastienas Ruffinas.

K. Mbappe talentas atkreipė ir futbolo legendos Pele dėmesį.

„Tai antrasis paauglys, įmušęs įvartį pasaulio futbolo čempionato finale! Sveikas atvykęs į klubą, K. Mbappe, nuostabu sulaukti tokios kompanijos!“ – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė Pele.

„Jei Kylianas taip ir toliau lygiuosis į mano rekordus, man gali tekti nupūsti dulkes nuo sportinių batelių“, – juokavo Pele.

Kyliano Mbappe tėvas Wilfriedas ir jaunesnysis brolis Ethanas