Anglijos rinktinės stratego žinutė buvo daugiau nei iškalbinga – dabar mintyse tik dvikova su Kolumbija. Taip jis tarsi nusipurtė visų anglams pradėtų kabinti FIFA 2018 turnyro favorito etikečių. Lygiai taip pat treneris nubraukė visus slogius prisiminimus apie 2016 metų Europos čempionato nesėkmę aštuntfinalyje.

G. Southgate'as neabejoja – jo auklėtinių neištiks Europos pirmenybių prieš dvejus metus likimas, kai anglai iš turnyro pasitraukė aštuntfinalyje pralaimėję islandams.

Sakiau visiems žaidėjams, kad šis futbolo čempionatas labai svarbus, tačiau šeima yra svarbiau. Manau, kad reikia šeimos pagausėjimo laukiančius žaidėjus palaikyti.
Garethas Southgate'as

„Stengiamės psichologiškai paruošti komandą tinkamai kiekvienam mačui, nesvarbu, ar reikėtų didesnės motyvacijos, ar nuraminimo. Toks trenerių štabo darbas. Grupės etape supratome, kad nėra prasmės žvelgti toliau nei būsimos rungtynės“, – kalbėjo G. Southgate'as.

Ar iš FIFA 2018 turnyro iškritus Vokietijai, Argentinai, Ispanijai, Portugalijai anglai gali pasijusti vienais iš favoritų?

„Mūsų varžovas aštuntfinalyje labai pavojingas, gerbiame jį. Turime susikoncentruoti į tai, kokį futbolą patys žaidžiame. Reikia išlaikyti tą patį nusiteikimą, su kokiu žengėme nuo čempionato pradžios, su tokia pačia laisve ir psichologiniu tvirtumu. Laukia fantastiškas vakaras“, – dalijosi mintimis treneris.

Garethas Southgate'as

Anglijos rinktinės stovykloje trūksta Fabiano Delpho. Saugas laikinai grįžo namo praėjusios savaitės pabaigoje, kad pamatytų savo vaiko gimimą ir sulaukė savo tautiečių priekaištų, kad jam nesvarbu šalies garbė.

„Jis galėtų būti su mumis ir dalyvauti rungtynėse su Kolumbija. Žinau, kad jis daro viską procesui pagreitinti, – kalbėjo G. Southgate'as. – Sakiau visiems žaidėjams, kad šis futbolo čempionatas labai svarbus, tačiau šeima yra svarbiau. Manau, kad reikia šeimos pagausėjimo laukiančius žaidėjus palaikyti.“

G. Southgate'as savotiškai atkartojo praėjusių metų kovo pabaigoje ištartus Šarūno Jasikevičius žodžius. Kauno „Žalgirio“ strategas tuomet per patį LKL pusfinalio tarp „Žalgirio“ ir „Neptūno“ įkarštį išleido puolėją Augusto Limą į namus, kad krepšininkas sudalyvautų savo dukros gimime.

„Tu galvoji, krepšinis yra svarbiausia gyvenime? Pusfinalis? O kam jis yra svarbus? Kai pamatysi savo pirmą vaiką, tai suprasi, kas yra gyvenime svarbiausia. Ateik su manimi pašnekėti tada. Nes nieko negali būti didingesnio pasaulyje, kaip vaiko gimimas. Patikėk manimi. Nei titulai, nei niekas“, – spaudos konferencijoje kalbėjo klausimą uždavusiam žurnalistui Š. Jasikevičius. Jo moralas apie vaikus tuomet apskriejo viso pasaulio žiniasklaidą ir socialinius tinklus.

G. Southgate'as taip pat teigė nesuprantantis prieštaringų kalbų apie Raheemo Sterlingo vietą rinktinėje. 23 metų „Manchester City“ komandos puolėjui buvo leista pailsėti per paskutines G grupės rungtynes prieš Belgiją, tačiau aštuntfinalio dvikovoje Maskvoje jis bus aikštėje.

Per 40 rungtynių rinktinėje R. Sterlingas pelnė tik 2 įvarčius ir nė vieno per pastarąsias 22 rungtynes. Paskutinį kartą jis įvartį pelnė 2015 metais spalį dvikovoje su Estija. Nepaisant to, G. Southgate'as neabejoja futbolininko nauda.

„Aš tikiu juo, jis yra labai svarbi komandos dalis. Per pastarąsias 5 ar 6 rungtynes jis buvo vienas pagrindinių žaidėjų. Jis puikiai sugeba keistis pozicijomis su kitais atakuojančiais žaidėjais ir dalyvauti greitoje kontratakoje. Jis yra kietas ir psichologiškai tvirtas žaidėjas“, – auklėtinio gerąsias savybes vardijo strategas.

Anglijos rinktinė G grupėje 2:1 įveikė Tunisą, 6:1 sutriuškino Panamą ir pagrindiniams žaidėjams sėdint ant atsarginių suolo 0:1 nusileido belgams. Trijų Liūtų lyderis Harry Kane'as su 5 įvarčiais yra šio pasaulio čempionato rezultatyviausias žaidėjas.

Rungtynes Kolumbija – Anglija kviečiame nuo 21 val. sekti kartu su DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)